Grilovaná klobása s červenou řepou, cibulovým salátem, křenem, čedarem a domácí fermentovanou zeleninou

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
800g
Klobása s cibulkou, produkt z Kozomína, tepelně neopracovanáŘepa:
500g
Řepa červená, vařená5g
Sůl kamenná40g
Cukr krupicový50g
Ocet jablečný40g
Olej rostlinný, řepkovýCibulový salát:
300g
Cibule bílá30g
Olej rostlinný, řepkový20g
Petržel listová40g
Celer řapíkatý3g
Sůl kamenná30g
Ocet vinný, bílý10g
Cukr krupicePikantní dresink:
350g
Majonéza50g
Chippotle zauzené papričkyDoplňky:
200g
Čedar strouhaný100g
Křen čerstvý, strouhaný200g
Domácí fermentovaná zelenina, vlastní výroba500g
Rohlík sypaný solí a kmínemPostup přípravy
Příprava řepy (cca 10 minut):
Vařenou řepu vyjmeme z obalu a nakrouháme na širší nudličky. Přeložíme do gastronádoby a ochutíme solí, cukrem, octem a olejem. Vše zlehka promícháme, abychom nepoškodili strukturu nudliček.
Příprava cibulového salátu (cca 10 minut):
Oloupanou bílou cibuli (je sladší než cibule žlutá a není tolik štiplavá) překrojíme na poloviny, jemně vykrojíme kořínek a vložíme do krouhacího stroje v šajbou na plátky (nebo ručně nakrájíme na nudličky). Řapíkatý celer oloupeme a příčnými řezy nakrájíme tenké plátky. Listovou petržel překrájíme na jemné nudličky. Všechny zeleniny přeložíme do misky, ochutíme solí, cukrem, octem a olejem. Opět zlehka promícháme a necháme odležet.
Příprava dresinku (cca 4 minuty):
Majonézu s papričkami vložíme do vyšší nádoby a pomocí tyčového mixéru suroviny vymixujeme dohladka, konzistence omáčky. Poté ji přeložíme do servírovací lahvičky.
Příprava klobásy (cca 5 minut):
Syrovou klobásu opékáme na grilu či pánvi se všech stran dozlatova, popřípadě dopékáme v konvektomatu na 150°C cca 8 minut.
Dohotovení:
Rohlík podélně nakrojíme, na vnitřní strany naneseme dresink, na který servírujeme ochucenou řepu. Na řepu přeložíme opečenou klobásu a z obou stran aranžujeme ostatní doplňky.