Grilovaná klobása s červenou řepou, cibulovým salátem, křenem, čedarem a domácí fermentovanou zeleninou

Doba přípravy35 min
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
800g
Klobása s cibulkou, produkt z Kozomína, tepelně neopracovaná
Řepa: 
500g
Řepa červená, vařená
5g
Sůl kamenná
40g
Cukr krupicový
50g
Ocet jablečný
40g
Olej rostlinný, řepkový
Cibulový salát:
300g
Cibule bílá
30g
Olej rostlinný, řepkový
20g
Petržel listová
40g
Celer řapíkatý
3g
Sůl kamenná
30g
Ocet vinný, bílý
10g
Cukr krupice
Pikantní dresink:
350g
Majonéza
50g
Chippotle zauzené papričky
Doplňky:
200g
Čedar strouhaný
100g
Křen čerstvý, strouhaný
200g
Domácí fermentovaná zelenina, vlastní výroba
500g
Rohlík sypaný solí a kmínem

Postup přípravy

Příprava řepy (cca 10 minut):
Vařenou řepu vyjmeme z obalu a nakrouháme na širší nudličky. Přeložíme do gastronádoby a ochutíme solí, cukrem, octem a olejem. Vše zlehka promícháme, abychom nepoškodili strukturu nudliček.
Příprava cibulového salátu (cca 10 minut):
Oloupanou bílou cibuli (je sladší než cibule žlutá a není tolik štiplavá) překrojíme na poloviny, jemně vykrojíme kořínek a vložíme do krouhacího stroje v šajbou na plátky (nebo ručně nakrájíme na nudličky). Řapíkatý celer oloupeme a příčnými řezy nakrájíme tenké plátky. Listovou petržel překrájíme na jemné nudličky. Všechny zeleniny přeložíme do misky, ochutíme solí, cukrem, octem a olejem. Opět zlehka promícháme a necháme odležet.
Příprava dresinku (cca 4 minuty):
Majonézu s papričkami vložíme do vyšší nádoby a pomocí tyčového mixéru suroviny vymixujeme dohladka, konzistence omáčky. Poté ji přeložíme do servírovací lahvičky.
Příprava klobásy (cca 5 minut):
Syrovou klobásu opékáme na grilu či pánvi se všech stran dozlatova, popřípadě dopékáme v konvektomatu na 150°C cca 8 minut.
Dohotovení:
Rohlík podélně nakrojíme, na vnitřní strany naneseme dresink, na který servírujeme ochucenou řepu. Na řepu přeložíme opečenou klobásu a z obou stran aranžujeme ostatní doplňky.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je