Grilovaná vinná klobása, bramborové gratinky, zelí z červené řepy

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
Maso:
1500g
Vinná klobása Kozomín150g
Olej rostlinný1500g
Metro Chef Bramborové gratinky mraženéZelí z řepy:
1500g
Červená řepa150g
Slanina bez kůže120g
Cibule žlutá50g
Med květový80g
Ocet vinný, bílý10g
Sůl kamenná200g
Zeleninový vývar (domácí výroba)Doplňky:
Marinovaná řepa:
300g
Řepa0,5g
Sůl kamenná50g
Olej rostlinný100g
Lístky řepy10g
Jedlé květyPostup přípravy
Příprava klobásy (cca 20 minut):
Klobásu stočíme a propíchneme špejlí křížem. Opékáme na pánvi pozvolna, aby nepopraskala. Poté odstraníme špejle a servírujeme.
Příprava zelí z červené řepy (cca 45 minut):
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme na nudličky a roztavíme dosklovata, přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a zpěníme ji doměkka. Přidáme řepu, sůl, trochu zeleninového vývaru a dusíme pozvolna pod pokličkou „na skus“. Občas zelí promícháme a nakonec dochutíme medem a vinným červeným octem.
Příprava gratinek (cca 35 minut):
Mražené gratinky přeložíme na pečicí papír, vložíme do konvektomatu a pečeme na 200 °C cca 30 minut – dozlatova.
Příprava doplňků (cca 30 minut):
Umytou řepu i se slupkou nakrájíme na nářezovém stroji na velmi tenké plátky, přeložíme je do malé mističky – plátky jsou ponořené v oleji a ochucené solí. Následně misku vložíme do vakuovačky a vakuujeme (presujeme) několikrát po sobě, dokud plátky vlivem podtlaku nezměknou.