Grilovaná vinná klobása, bramborové gratinky, zelí z červené řepy

Doba přípravy95 min
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
Maso:
1500g
Vinná klobása Kozomín
150g
Olej rostlinný
1500g
Metro Chef Bramborové gratinky mražené
Zelí z řepy:
1500g
Červená řepa
150g
Slanina bez kůže
120g
Cibule žlutá
50g
Med květový
80g
Ocet vinný, bílý
10g
Sůl kamenná
200g
Zeleninový vývar (domácí výroba)
Doplňky:
Marinovaná řepa:
300g
Řepa
0,5g
Sůl kamenná
50g
Olej rostlinný
100g
Lístky řepy
10g
Jedlé květy

Postup přípravy

Příprava klobásy (cca 20 minut):
Klobásu stočíme a propíchneme špejlí křížem. Opékáme na pánvi pozvolna, aby nepopraskala. Poté odstraníme špejle a servírujeme.
Příprava zelí z červené řepy (cca 45 minut):
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme na nudličky a roztavíme dosklovata, přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a zpěníme ji doměkka. Přidáme řepu, sůl, trochu zeleninového vývaru a dusíme pozvolna pod pokličkou „na skus“. Občas zelí promícháme a nakonec dochutíme medem a vinným červeným octem.
Příprava gratinek (cca 35 minut):
Mražené gratinky přeložíme na pečicí papír, vložíme do konvektomatu a pečeme na 200 °C cca 30 minut – dozlatova.
Příprava doplňků (cca 30 minut):
 Umytou řepu i se slupkou nakrájíme na nářezovém stroji na velmi tenké plátky, přeložíme je do malé mističky – plátky jsou ponořené v oleji a ochucené solí. Následně misku vložíme do vakuovačky a vakuujeme (presujeme) několikrát po sobě, dokud plátky vlivem podtlaku nezměknou.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty na drůbeží maso

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je