Grilovaná vinná klobása, bramborový bác, salát z kysaného zelí

Doba přípravy60 min
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
Maso:
1500g
Vinná klobása Kozomín
150g
Olej rostlinný
Bramborový bác:
Těsto:
500g
Brambory varný typ B vařené
1500g
Brambory varný typ B syrové
50g
Česnek čerstvý
55g
Droždí čerstvé
200g
Vejce
300g
Mouka hrubá
15g
Sůl kamenná
0,5g
Pepř černý, celý
50g
MCH Cibule smažená
1g
Majoránka sušená
50g
Sádlo vepřové, škvařené
500g
MCH Sádlo vepřové na opékání
Salát:<br>
500g
MCH Zelí kysané
30g
Cibulka lahůdková
20g
Petržel listová
50g
ARO Cukr krupice
5g
Sůl kamenná
50g
Olej řepkový
150g
MCH Okurky sterilované

Postup přípravy

Příprava klobásy (cca 20 minut):
Klobásu stočíme a propíchneme špejlí křížem. Opékáme na pánvi pozvolna, aby nám nepopraskala. Poté odstraníme špejle a servírujeme.
Příprava těsta (cca 60 minut):
Den předem vařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Syrové brambory oloupeme a taktéž nastrouháme na jemném struhadle. Do mísy k bramborám přidáme nastrouhaný česnek, smaženou cibuli, sůl, čerstvě mletý pepř z mlýnku, vejce, mouku, majoránku a rozdrobené droždí. Vše pečlivě rozmícháme a přeložíme do sádlem  pečlivě vymazaného pekáčku. Takto připravený bác necháme cca 30 minut odpočinout (nakyne). Pečeme na 190 °C cca 45 minut. Po upečení ještě jednou potřeme bác sádlem. Upečený bác přeložíme na prkénko a nakrájíme na porce, které těsně před podáváním opečeme ze všech stran na pánvi se sádlem dozlatova.
Příprava salátu (cca 15 minut):
Kysané zelí přeložíme do mísy. Lahůdkovou cibulku nakrájíme na příčné řezy, sterilované okurky na čtvrtkolečka, ochutíme solí, cukrem, olejem a vše zlehka promícháme. 
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je