Grilované bangers & mash s bramborovou kaší a mátovým hráškem

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1500g
Klobása s pepřem, produkt z Kozomína, tepelně neopracovanáOmáčka:
200g
Cibule žlutá50g
Demi glass, vlastní výroba100g
Olej rostlinný200g
Smetana 30%15g
Sůl kamenná0,5g
Pepř čený, celýKaše:
2700g
Brambory, varný typ A300g
Smetana 30%200g
Máslo 82%15g
Sůl kamennáDoplněk:
100g
Máslo 82%500g
Hrášek mražený baby5g
Sůl kamenná20g
Máta čerstváPostup přípravy
Příprava klobásy (cca 15 minut):
Klobásy ogrilujeme dokřupava ze všech stran.
Příprava omáčky (cca 10 minut):
Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na oleji dosklovata. Přidáme demi glace, zalijeme vývarem ochutíme solí, pepřem a zredukujeme. Poté zjemníme smetanou a již jen krátce převaříme a přecedíme přes jemný cedník.
Příprava kaše (cca 35 minut):
Oloupané brambory uvaříme doměkka, odcedíme vodu a prolisujeme. Poté vymícháme se smetanou a máslem, dochutíme solí.
Příprava hrášku (cca 5 minut):
Na másle prohřejeme hrášek, ochutíme solí a překrájenými listy máty.
Servírování:
Na teplý talíř přeložíme grilovanou klobásu přelitou omáčkou, teplý mátový hrášek a bramborovou kaši.