Grilované bangers & mash s bramborovou kaší a  mátovým hráškem

Doba přípravy45 min
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1500g
Klobása s pepřem, produkt z  Kozomína, tepelně neopracovaná
Omáčka:
200g
Cibule žlutá
50g
Demi glass, vlastní výroba
100g
Olej rostlinný
200g
Smetana 30%
15g
Sůl kamenná
0,5g
Pepř čený, celý
Kaše:
2700g
Brambory, varný typ A
300g
Smetana 30%
200g
Máslo 82%
15g
Sůl kamenná
Doplněk:
100g
Máslo 82%
500g
Hrášek mražený baby
5g
Sůl kamenná
20g
Máta čerstvá

Postup přípravy

Příprava klobásy (cca 15 minut):
Klobásy ogrilujeme dokřupava ze všech stran.
Příprava omáčky (cca 10 minut):
Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na oleji dosklovata. Přidáme demi glace, zalijeme vývarem ochutíme solí, pepřem a zredukujeme. Poté zjemníme smetanou a již jen krátce převaříme a přecedíme přes jemný cedník.
Příprava kaše (cca 35 minut):
Oloupané brambory uvaříme doměkka, odcedíme vodu a prolisujeme. Poté vymícháme se smetanou a máslem, dochutíme solí.
Příprava hrášku (cca 5 minut):
Na másle prohřejeme hrášek, ochutíme solí a překrájenými listy máty.
Servírování:
Na teplý talíř přeložíme grilovanou klobásu přelitou omáčkou,  teplý mátový hrášek a bramborovou kaši.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je