Holandský mletý řízek se sýrem

Holandský mletý řízek se sýrem
Doba přípravy40 min
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
600g
mletá vepřová ples
600g
mletý vepřový bok
500g
holandský sýr
50ml
mléko (1,5%)
sůl, pepř
500ml
mléko (1,5%)
450g
hladká mouka
450g
strouhanka
250g
vejce
olej na smažení
2kg
brambor (varný typ B)
150g
máslo 
40g
čerstvá pažitka
6g
kamenná sůl

Postup přípravy

Příprava řízků:
1. Část libového mletého masa (mleté plece) osolíme, opepříme a zalijeme mlékem. Směs řádně promícháme a vypracujeme lepivý prát.
2. K prátu přidáme zbylou namletou plec a promícháme. Poté přidáme mletý bůček a opět promícháme. Nakonec přidáme strouhaný holandský sýr.
3. Směs rozdělíme na porce o váze přibližne 150 g. Řízky poté obalíme v trojobalu, tj. v mouce, ve vejcích a nakonec ve strouhance - a osmažíme.
Poznámka:
Řízky smažíme pozvolna; tak, abychom olej nepřepálili a maso bylo uvnitř úplně hotové.
Příprava brambor:
1. Oloupané brambory nakrájíme na stejnoměrné měsíčky a ty uvaříme ve vodě nebo v zeleninovém vývaru na skus.
2. Uvařené brambory ještě před servírováním namočíme do směsi másla, pažitky a soli a opatrně promícháme.
Servírování:
Na talíř položíme usmažený holandský řízek osušený papírovou utěrkou a opatrně k němu přidáme pažitkové brambory. Pokrm můžeme dozdobit trochou pažitky.
makro akademie

makro akademie

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je