Japonský řízek

Doba přípravy50 min
NáročnostStřední
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
Maso:
1500g
Vepřová pluma/pečeně
20g
Sůl kamenná
Na obalení:
150g
Mouka hladká
350g
Vejce
300g
Panko strouhanka
1000g
Olej na smažení
Salát:
500g
Špičaté zelí
500g
Voda
Omáčky:
150g
Japonská majonéza
15g
Japoonská hořčice (neri karashi)
50g
Japonská omáčka (tonkatsku)
Dokončení:
600g
Bílý toastový chléb

Postup přípravy

Příprava řízku (cca 20 minut):
Vepřovou plumu očistíma a lehce naklepeme, dochutíme solí. Připravené maso obalíme v hladké mouce, vejce a panko strouhance. Připravený řízek smažíme v rozehřátém oleji na 170°C po dobu 8 minut.
Příprava zelí (cca 15 minut):
Špičaté zelí zbavíme košťálu a nakrájíme na jemné nudličky. Takto nakrájené zelí vložíme do ledové vody na 10 minut a po té osušíme pomoci kuchiňského papíru.
Kompletace (cca 5 minut):
Spodní část toastového chlebu namažeme lehce hořčicí, položime řízek lehce přelejeme omáčkou tonkatsku, na řízek klademe zelí a na vrchní část toastoveho chlebu namažeme japonskou majonezu a přikrejeme.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je