Japonský řízek

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
Maso:
1500g
Vepřová pluma/pečeně20g
Sůl kamennáNa obalení:
150g
Mouka hladká350g
Vejce300g
Panko strouhanka1000g
Olej na smaženíSalát:
500g
Špičaté zelí500g
VodaOmáčky:
150g
Japonská majonéza15g
Japoonská hořčice (neri karashi)50g
Japonská omáčka (tonkatsku)Dokončení:
600g
Bílý toastový chlébPostup přípravy
Příprava řízku (cca 20 minut):
Vepřovou plumu očistíma a lehce naklepeme, dochutíme solí. Připravené maso obalíme v hladké mouce, vejce a panko strouhance. Připravený řízek smažíme v rozehřátém oleji na 170°C po dobu 8 minut.
Příprava zelí (cca 15 minut):
Špičaté zelí zbavíme košťálu a nakrájíme na jemné nudličky. Takto nakrájené zelí vložíme do ledové vody na 10 minut a po té osušíme pomoci kuchiňského papíru.
Kompletace (cca 5 minut):
Spodní část toastového chlebu namažeme lehce hořčicí, položime řízek lehce přelejeme omáčkou tonkatsku, na řízek klademe zelí a na vrchní část toastoveho chlebu namažeme japonskou majonezu a přikrejeme.