Loaded fries s jalapeño papričkami a cheddarem
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
3500g
METRO Chef Brambory Agria150g
Ocet kvasný8000g
Voda60g
Sůl kamenná60g
Glukóza – cukr500g
Olej na smažení10g
Sůl kamenná200g
METRO Chef Cibule červená50g
Olej rostlinný400g
METRO Chef Slanina uzená300g
METRO Chef Sýr Red cheddar 50%1000g
Grilovací klobásky s cheddarem (produkt Kozomín)Doplňky:
20g
METRO Chef Petržel listová200g
Chilli omáčky200g
BBQ omáčky150g
Jalapeño papričky a jiná nakládaná zelenina200g
METRO Chef MajonézaPostup přípravy
Příprava slaniny (cca 30 minut):
Slaninu naplátkujeme a rozpečeme skoro dokřupava na pečicím papíře na 170 °C 20–25 min.
Příprava cibule (cca 10 minut):
Oloupanou cibuli nakrájíme na hrubé nudličky, orestujeme na oleji dosklovata a promícháme s rozpečenou slaninou.
Předpříprava brambor (cca 75 minut):
Omyté brambory nakrájíme pomocí speciálního kráječe na hranolky a vkládáme je do studené vody. Hranolky promícháme a přeložíme do studené vody. V této vodě je necháme máčet cca 60 minut.
Předsmažení (cca 4,5 minuty):
Hranolky předsmažíme v nahřáté fritéze na 145 °C a okapané opět zchlazujeme nebo zamrazujeme.
Dohotovení hranolků (cca 2–3 minuty):
Hranolky dosmažíme ve fritéze rozpálené na 180–190 °C a poté vyjmeme a necháme okapat.
Příprava klobásek (cca 5 minut):
Klobásky opečeme na pánvi nebo grilu z každé strany dozlatova.
Dokončení pokrmu:
Usmažené hranolky servírujeme na teplý talíř, posypeme je opečenou cibulí, slaninou, nakrájenými papričkami jalapeño a strouhaným cheddarem. Poté přeložíme na hranolky opečené překrojené klobásky. Takto servírovaný pokrm můžeme ještě zapéci pod salamandrem.
Tip kuchaře:
Tento typ druhů pokrmů je poměrně mladou záležitosti. Variace doplňků či základů se mohou dle preferencí lišit. Naskýtá se tak široká škála chuťových kombinací,