Opečená bylinková klobáska s bramborovými rösti, restovanou cibulkou a omáčkou z kysaného zelí

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1200g
Bylinková klobáska (produkt Kozomín)100g
Olej rostlinný1400g
Bramborové rösti MCH500g
Olej rostlinný70g
Petržel listová30g
Sůl kamenná5g
Pepř černý celý200g
Cibule žlutá500g
Zelí kysané500g
Smetana ke šlehání 33%300g
Kuřecí vývar vlastní výroba100g
Máslo 82%1000g
Cibule bílá10g
Sůl kamenná0,5g
Pepř černý, celý100g
Olej rostlinnýPostup přípravy
Příprava omáčky (cca 30 minut):
Do kastrůlku vložíme máslo s malým množstvím oleje, na něm orestujeme nadrobno nakrájenou žlutou cibuli dozlatova. Mezi tím si odcedíme kysané zelí, ale šťávu uchováme. Zelí překrájíme, přidáme k cibuli a orestujeme dozlatova. Vše zalijeme vývarem a smetanou a povaříme, dochutíme solí a popřípadě zbylou šťávou ze zelí. Vše rozmixujeme, krátce povaříme a přecedíme přes jemný cedník. Nakonec zjemníme vmícháním kostiček vychlazeného másla.
Příprava cibulky (cca 10 minut)
Bílou cibuli nakrájíme na měsíčky a na oleji pozvolna restujeme dozlatova. Nakonec ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem z mlýnku a nakrájenou listovou petrželí.
Příprava röstů (cca 10 minut)
Rösti smažíme v rozehřáté fritéze na 180°C cca 4-5 minut. Po usmažení zlehka osolíme.
Příprava klobásek (cca 5 minut)
Klobásky opečeme na grilu z obou stran dozlatova.