Opečená bylinková klobáska s bramborovými rösti, restovanou cibulkou a omáčkou z kysaného zelí

Opečená bylinková klobáska s bramborovými rösti, restovanou cibulkou a omáčkou z kysaného zelí
Doba přípravy35 min
NáročnostStřední
Počet porcí2

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1200g
Bylinková klobáska (produkt Kozomín)
100g
Olej rostlinný
1400g
Bramborové rösti MCH
500g
Olej rostlinný
70g
Petržel listová
30g
Sůl kamenná
5g
Pepř černý celý
200g
Cibule žlutá
500g
Zelí kysané
500g
Smetana ke šlehání 33%
300g
Kuřecí vývar vlastní výroba
100g
Máslo 82%
1000g
Cibule bílá
10g
Sůl kamenná
0,5g
Pepř černý, celý
100g
Olej rostlinný

Postup přípravy

Příprava omáčky (cca 30 minut):
Do kastrůlku vložíme máslo s malým množstvím oleje, na něm orestujeme nadrobno nakrájenou žlutou cibuli dozlatova. Mezi tím si odcedíme kysané zelí, ale šťávu uchováme. Zelí překrájíme, přidáme k cibuli a orestujeme dozlatova. Vše zalijeme vývarem a smetanou a povaříme, dochutíme solí a popřípadě zbylou šťávou ze zelí. Vše rozmixujeme, krátce povaříme a přecedíme přes jemný cedník. Nakonec zjemníme vmícháním kostiček vychlazeného másla.
Příprava cibulky (cca 10 minut)
Bílou cibuli nakrájíme na měsíčky a na oleji pozvolna restujeme dozlatova. Nakonec ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem z mlýnku a nakrájenou listovou petrželí.
Příprava röstů (cca 10 minut)
Rösti smažíme v rozehřáté fritéze na 180°C cca 4-5 minut. Po usmažení zlehka osolíme.
Příprava klobásek (cca 5 minut)
Klobásky opečeme na grilu z obou stran dozlatova.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je