Opečená klobáska s bramborovými rösti, restovanou cibulkou a omáčkou z kysaného zelí

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1200g
Klobása s pepřem, produkt z Kozomína, tepelně neopracovaná100g
Olej rostlinný1400g
Bramborové rösti MCH500g
Olej rostlinný70g
Petržel listová30g
Sůl kamenná5g
Pepř černý celý200g
Cibule žlutá500g
Zelí kysané500g
Smetana ke šlehání 33%300g
Kuřecí vývar vlastní výroba100g
Máslo 82%1000g
Cibule bílá10g
Sůl kamenná0,5g
Pepř černý, celý100g
Olej rostlinnýPostup přípravy
Příprava omáčky (cca 30 minut):
Do kastrůlku vložíme máslo s malým množstvím oleje, na něm orestujeme nadrobno nakrájenou žlutou cibuli dozlatova. Mezi tím si odcedíme kysané zelí, ale šťávu uchováme. Zelí překrájíme, přidáme k cibuli a orestujeme dozlatova. Vše zalijeme vývarem a smetanou a povaříme, dochutíme solí a popřípadě zbylou šťávou ze zelí. Vše rozmixujeme, krátce povaříme a přecedíme přes jemný cedník. Nakonec zjemníme vmícháním kostiček vychlazeného másla.
Příprava cibulky (cca 10 minut)
Bílou cibuli nakrájíme na měsíčky a na oleji pozvolna restujeme dozlatova. Nakonec ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem z mlýnku a nakrájenou listovou petrželí.
Příprava röstů (cca 10 minut)
Rösti smažíme v rozehřáté fritéze na 180°C cca 4-5 minut. Po usmažení zlehka osolíme.
Příprava klobásek (cca 5 minut)
Klobásky opečeme na grilu z obou stran dozlatova.