Pizza s prosciutto crudo a mozzarellou

Doba přípravy90 min
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
Těsto:
10g
Sůl kamenná
500g
MCH Mouka na pizzu 00
10g
Droždí čerstvé
15g
Cukr krupice
50g
Olej olivový extra panenský
320g
Voda
Omáčka – sugo:
75g
Olej olivový extra panenský
750g
MCH Rajčata drcená
5g
Sůl kamenná
300g
Sýr peccorino
Doplňky:
500g
Sýr stracciatella
100g
Olej olivový extra panenský
250g
MCH Prosciutto crudo
30g
Bazalka čerstvá

Postup přípravy

Příprava těsta (cca 30 minut):
Na dno hnětací nádoby nasypeme sůl, na ni mouku (italská na pizzu), rozdrobíme droždí, olivový olej, špetku cukru a vlažnou vodu. V kuchyňském robotu vypracujeme pomocí háku hladké těsto (rychlost č. 1). Těsto vyjmeme z nádoby, propracujeme rukama a rozdělíme na stejné díly. Do druhého dne necháme přikryté těsto vyzrát v chladničce.
Tvarování těsta a dohotovení (cca 50 minut):
Druhý den necháme těsto vykynout. Těsto po vykynutí nejprve rozválíme válečkem a poté vytahujeme do kulatého tvaru, cca 5 mm silného. Okraj je vyšší. Následně ho potřeme omáčkou (sugem), posypeme peccorinem a pečeme na 250 °C 5 minut. Na pečenou pizzu rozložíme kousky prosciutto crudo, kousky stracciatelly, lístky čerstvé bazalky a pokapeme olivovým olejem. 
Příprava omáčky – suga (cca 10 minut):
Na olivovém oleji orestujeme drcená rajčata a zredukujeme do hustě tekoucí konzistence. Ochutíme solí.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Vegan
Další recepty na bezmasé pokrmy

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je