Pizza s prosciutto crudo a mozzarellou
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
Těsto:
10g
Sůl kamenná500g
MCH Mouka na pizzu 0010g
Droždí čerstvé15g
Cukr krupice50g
Olej olivový extra panenský320g
VodaOmáčka – sugo:
75g
Olej olivový extra panenský750g
MCH Rajčata drcená5g
Sůl kamenná300g
Sýr peccorinoDoplňky:
500g
Sýr stracciatella100g
Olej olivový extra panenský250g
MCH Prosciutto crudo30g
Bazalka čerstváPostup přípravy
Příprava těsta (cca 30 minut):
Na dno hnětací nádoby nasypeme sůl, na ni mouku (italská na pizzu), rozdrobíme droždí, olivový olej, špetku cukru a vlažnou vodu. V kuchyňském robotu vypracujeme pomocí háku hladké těsto (rychlost č. 1). Těsto vyjmeme z nádoby, propracujeme rukama a rozdělíme na stejné díly. Do druhého dne necháme přikryté těsto vyzrát v chladničce.
Tvarování těsta a dohotovení (cca 50 minut):
Druhý den necháme těsto vykynout. Těsto po vykynutí nejprve rozválíme válečkem a poté vytahujeme do kulatého tvaru, cca 5 mm silného. Okraj je vyšší. Následně ho potřeme omáčkou (sugem), posypeme peccorinem a pečeme na 250 °C 5 minut. Na pečenou pizzu rozložíme kousky prosciutto crudo, kousky stracciatelly, lístky čerstvé bazalky a pokapeme olivovým olejem.
Příprava omáčky – suga (cca 10 minut):
Na olivovém oleji orestujeme drcená rajčata a zredukujeme do hustě tekoucí konzistence. Ochutíme solí.