Pizza salami

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
Těsto:
10g
Sůl kamenná500g
Mouka - na pizzu - Farina10g
Droždí čerstvé15g
Cukr krupice50g
Olej olivový extra panenský280g
Voda ledováDoplňky:
400g
Sýr mozzarella MCH strouhaná100g
Olej olivový extra panenský500g
MCH rajčata jemne drcené50g
MCH bazalka čerstvá10g
MCH oregáno drhnuté600g
MCH salám Napoli plátkyPostup přípravy
Příprava těsta (cca 30 minut):
Na dno kotlíku nasypeme sůl, na ni mouku (italská farina), vejce, rozdrobíme droždím, olivový olej, špetku cukru a vlažnou vodu. Hladké těsto vypracujeme v kuchyňském robotu na rychlost č.1. pomocí háku. Těsto vyjmeme z kotlíku, propracujeme rukama a rozdělíme na stejné díly. Do druhého dne necháme přikryté těsto vyzrát v chladničce.
Tvarování těsta (cca 50 minut):
Na druhý den vykynuté těsto necháme v pokojové teplote dokynout cca 30 minút. V případe že testo v ledničke překynulo, vytvarujeme znova a necháme dokynout pri pokojové teplotě. Tésto nejprve rozválíme válečkem a poté vytahujeme do kulatého tvaru, cca 5 mm silného. Okraj je vyšší. Následně ho potřeme drcenými rajčaty, posypeme mozzarellou. položíme na ní plátky salámu a pečeme na 250 °C 5 minut. Na pečenou pizzu rozložíme lístky čerstvé bazalky, pokapeme olivovým olejem a posypeme oregánem.