Pizza salami

Doba přípravy35 min
NáročnostLehká
Počet porcí3

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
Těsto:
10g
Sůl kamenná
500g
Mouka - na pizzu - Farina
10g
Droždí čerstvé
15g
Cukr krupice
50g
Olej olivový extra panenský
280g
Voda ledová
Doplňky:
400g
Sýr mozzarella MCH strouhaná
100g
Olej olivový extra panenský
500g
MCH rajčata jemne drcené
50g
MCH bazalka čerstvá
10g
MCH oregáno drhnuté
600g
MCH salám Napoli plátky

Postup přípravy

Příprava těsta (cca 30 minut):
Na dno kotlíku nasypeme sůl, na ni mouku (italská farina), vejce, rozdrobíme droždím, olivový olej, špetku cukru a vlažnou vodu. Hladké těsto vypracujeme v kuchyňském robotu na rychlost č.1. pomocí háku. Těsto vyjmeme z kotlíku, propracujeme rukama a rozdělíme na stejné díly. Do druhého dne necháme přikryté těsto vyzrát v chladničce.
Tvarování těsta (cca 50 minut):
Na druhý den vykynuté těsto necháme v pokojové teplote dokynout cca 30 minút. V případe že testo v ledničke překynulo, vytvarujeme znova a necháme dokynout pri pokojové teplotě. Tésto nejprve rozválíme válečkem a poté vytahujeme do kulatého tvaru, cca 5 mm silného. Okraj je vyšší. Následně ho potřeme drcenými rajčaty, posypeme mozzarellou. položíme na ní plátky salámu a pečeme na 250 °C 5 minut. Na pečenou pizzu rozložíme lístky čerstvé bazalky, pokapeme olivovým olejem a posypeme oregánem.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Vegan
Další recepty na bezmasé pokrmy

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je