Segedínský guláš s houskovými knedlíky

Doba přípravy120 min
NáročnostStřední
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1 000g
Vepřová plec
200g
Cibule žlutá
50g
Slanina bez kůže
100g
Sádlo škvařené
30g
Paprika mletá
500g
Vývar (B) vlastní výroba
30g
Sůl kamenná
1g
Kmín celý
700g
Zelí kysané
80g
Mouka hladká
300g
Smetana 30%
2g
Nové koření 
2g
Pepř černý celý
1g
Bobkový list
Houskový knedlík:
1 000g
Mouka hrubá
450g
Mléko 1,5%
42g
Droždí čerstvé
20g
Sůl kamenná
50g
Vejce 1ks
180g
Žemle (pečivo)
70g
Máslo 82 %

Postup přípravy

Výrobní postup guláše (cca 60 minut):
Nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme na rozpuštěné slanině a půlce tuku do růžova.Zbylí tuk si ponecháme na výrobu jíšky.Vepřovou plec nakrájíme na kostky velikosti 1,5x1,5 cm. V základu orestujeme kostky nakrájeného masa spolu s paprikou a kmínem. Z nového koření,černého pepře a bobkového listu si vedle uvaříme odvor. Poté zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Po změknutí maso vyjmeme, štávu zahustíme jíškou a provaříme.Přilejeme zcezený odvar z koření, který nám guláš vychutí a rozvoní.  Poté přecedíme na maso, přidáme překrájené, propláchnuté zelí a povaříme. Nakonec zjemníme smetanou. Dle chuti osolíme.
Postup výroby kvásku (cca 20 min):
Z trochy vlažného mléka, droždí a mouky si připravíme kvásek, který necháme vykynout.
Postup výroby houskového knedlíku (cca 45 minut):
Do misky s moukou přidáme sůl, vejce, mléko, kvásek a vypracujeme vláčné, hladké těsto. Žemli nakrájíme na kostičky a vmícháme do těsta. Tvarujeme bochánky, z nich knedlíky, které opět necháme vykynout. Knedlíky vaříme ve vodě asi 20 minut, po 10-ti minutách je obracíme. Uvařené knedlíky RYCHLE vyndaváme, aby se nám nesrazily a propícháme je vidličkou. Hotové knedlíky omastíme máslem aby nám neokoraly.
Servírování:
Na nahřátý talíř klademe na kolečka nakrájené knedlíky, které doplníme segedínským gulášem.
Komentář kuchaře:
V rámci snažšího a přesnějšího servírování je dobré maso ponechat vzlášť. Lépe se odhadují porce.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je