Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

Doba přípravy
:
30 min
Náročnost
:
Lehká
Počet porcí
:
2

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
50g
pancetta nebo prorostlá slanina
2
lžíce extra panenského olivového oleje
30g
sýr Pecorino Romano nebo parmezán
2
vejce
těstoviny dle vlastního výběru (špagety, tagliatelle nebo fettuccine)
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy

1. Nakrájíme slaninu na tenké plátky a osmahneme ji na pánvi s troškou olivového oleje. Až bude slanina křupavá, dáme ji na cedník odkapat.
2. Dáme vařit těstoviny a nastrouháme sýr. Nejvhodnější je Pecorino Romano nebo parmezán.
3. V míse ušleháme vaječné žloutky, do kterých přidáme nastrouhaný sýr. Do vaječné směsi poté přidáme uvařené těstoviny. Náš tip: Vhodné jsou tagliatelle nebo fettucine, omáčka k nim velmi dobře přilne.
4. Vše pečlivě zamícháme. Tímto způsobem nám zbývající teplo z těstovin výborně tepelně zpracuje vajíčka. Pak přidáme slaninu.
5. Těsně před podáváním pokrm dochutíme čerstvě mletým pepřem. Sůl na dochucení pokrmu nepotřebujeme, protože slanina je dostatečně slaná.
Věděli jste, že slovo "carbonara" zmanená "po uhlířsku" a černý pepř má připomínat uhelný prach?
Letáky
Aktuálnínabídka
Prozkoumejte našemakro letáky.
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SEMAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makroa užívejte si všech výhod
makro karta
Další recepty s předkrmy
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je
Další recepty s předkrmy
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je