Vepřová žebra s BBQ omáčkou a hranolky

Vepřová žebra s BBQ omáčkou a hranolky
Doba přípravy2 hod 40 min
NáročnostStřední
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
2400g
Vepřová žebra sous vide 
150g
Cibule žlutá
120g
Mrkev
50g
Česnek čerstvý
120g
Celer bulva
1g
Pepř černý, celý
1g
Nové koření
1g
Bobkový list
30g
Sůl kamenná
20g
Chilli paprička čerstvá
200g
Cukr krupice
200g
Voda
100g
Olej rostlinný
150g
Cibule žlutá
50g
Česnek čerstvý
15g
Sůl kamenná
75g
Hořčice plnotučná
75g
Ocet vinný
100g
Cukr krupice
30g
Worchesterová omáčka
500g
Rajčata drcená
1500g
Bramborové hranolky
30g
Sůl kamenná
50g
Olej slunečnicový

Postup přípravy

Příprava masa (cca 90 min):
Celer, mrkev a cibuli očistíme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Dále přidáme pepř celý, bobkový list, nové koření a čerstvé chilli papričky. Do takto připraveného hrnce vložíme vepřová žebra a uvaříme doměkka. Po uvaření žebra vyndáme do nádoby, zalijeme částí omáčky a necháme vychladnout. Vychladlá žebra ogrilujeme z obou stran dozlatova.
Příprava omáčky (cca 45min):
Do hrnce nasypeme cukr a pozvolna roztavíme do tmavé barvy (nesmí být hořký). Aby nám v hrnci nevznikly tvrdé hrudky, tak cukr během tavení nemícháme vařečkou ale jen lehce protřepáváme hrnec. Vařící karamel neochutnávat, je extrémně horký. Utavený karamel tmavé barvy zalijeme vodou a necháme hrudky rozvařit. Do hrnce nalijeme olej, přidáme na nudličky nakrájenou očištěnou cibuli a orestujeme. Dále přidáme očištěný, oloupaný a nastrouhaný česnek, osolíme, zarestujeme hořčici, přilijeme ocet a necháme ho odpařit. Do základu omáčky přidáme cukr, worchesterovou omáčku, drcená rajčata a rozvařený karamel. Vše společně provaříme, dochutíme solí a cukrem. Provařenou omáčku přecedíme a propasírujeme. Rozvařená rajčata s cibulí a česnekem co nám zůstanou v cedníku použijeme při servisu.
Příprava hranolek (cca 8 minut):
Hranolky smažíme ve fritéze předehřáté na 170°C dozlatova. Při servírování je ochutíme solí.
Servírování:
Na střed nahřátého talíře položíme upečené hranolky, na ně dáme porci upečených žeber, potřeme BBQ omáčkou, doplníme rajčaty a cibulí z pasírování omáčky. Doladíme listy petržele a podáváme mističkou BBQ omáčky.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty s předkrmy
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je