Vepřové koleno s americkými brambory a nakládanou zeleninou

Vepřové koleno s americkými brambory a nakládanou zeleninou
Doba přípravy80 min
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
7500g
Vepřové koleno souse vide
Šťáva součást balení
400g
Hořčice plnotučná
400g
Kečup jemný
5g
Pepř černý, mletý
15g
Sůl kamenná
75g
Med květový
400g
Olej řepkový
500g
Nakládaná zelenina
250g
Cibulky grilované, sterilované
250g
Okurky sterilované
250g
Beraní rohy sterilované
50g
Petržel listová
1500g
Americké Wedges brambory
500g
Olej fritovací
10g
Sůl kamenná
100g
Křen strouhaný, sterilovaný
100g
Hořčice plnotučná
30g
Petržel listová

Postup přípravy

Příprava marinády na koleno (cca 5 minut):
Hořčici, kečup, mletý pepř, sůl a med v misce smícháme metlou  dohromady a metlou pomalu zašleháváme do směsi olej.
Příprava kolena (cca 50 minut): 
Koleno vyjmeme z obalu, přeložíme do gastronádoby a poté ho předehřejeme v konvektomatu na program pečení při teplotě 120°C cca 20 min. Následně koleno vydatně potřeme marinádou a dopékáme při teplotě 160 stupňů cca 20 min, abychom dosáhli křupavé kůrčičky.
Příprava amerických brambor (cca 7 minut):
Americké brambory vkládáme do přehřáté fritézy s olejem na 170°C. Smažíme cca 7 minut. Při servírování ochutíme solí.
Příprava sterilované zeleniny (cca 10 minut):
Sterilovanou zeleninu podle druhů vycedíme z nálevu.
Servírování:
Pečené koleno přeložíme na předehřátý talíř. Doplníme sterilovanou zeleninou, okurkami, beraními rohy, cibulkami. Přidáme hořčici, sterilovaný křen a doplníme americkými bramborami. Pokrm doplníme snítkou petržele.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty s předkrmy
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je