Vepřové koleno s americkými brambory a nakládanou zeleninou

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
7500g
Vepřové koleno souse videŠťáva součást balení
400g
Hořčice plnotučná400g
Kečup jemný5g
Pepř černý, mletý15g
Sůl kamenná75g
Med květový400g
Olej řepkový500g
Nakládaná zelenina250g
Cibulky grilované, sterilované250g
Okurky sterilované250g
Beraní rohy sterilované50g
Petržel listová1500g
Americké Wedges brambory500g
Olej fritovací10g
Sůl kamenná100g
Křen strouhaný, sterilovaný100g
Hořčice plnotučná30g
Petržel listováPostup přípravy
Příprava marinády na koleno (cca 5 minut):
Hořčici, kečup, mletý pepř, sůl a med v misce smícháme metlou dohromady a metlou pomalu zašleháváme do směsi olej.
Příprava kolena (cca 50 minut):
Koleno vyjmeme z obalu, přeložíme do gastronádoby a poté ho předehřejeme v konvektomatu na program pečení při teplotě 120°C cca 20 min. Následně koleno vydatně potřeme marinádou a dopékáme při teplotě 160 stupňů cca 20 min, abychom dosáhli křupavé kůrčičky.
Příprava amerických brambor (cca 7 minut):
Americké brambory vkládáme do přehřáté fritézy s olejem na 170°C. Smažíme cca 7 minut. Při servírování ochutíme solí.
Příprava sterilované zeleniny (cca 10 minut):
Sterilovanou zeleninu podle druhů vycedíme z nálevu.
Servírování:
Pečené koleno přeložíme na předehřátý talíř. Doplníme sterilovanou zeleninou, okurkami, beraními rohy, cibulkami. Přidáme hořčici, sterilovaný křen a doplníme americkými bramborami. Pokrm doplníme snítkou petržele.