Vinná klobása s bramborovo luštěninovým salátkem

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1800g
Vinná klobása900g
Brambor varný typ A150g
Čočka hnědá (Francouzská) sušená150g
Čočka červená sušená100g
Fazolové klíčky100g
Hráškové výhonky200g
Extra panenský olivový olej80g
Jablečný ocet40g
Hořčice plnotučná80g
Med18g
Sůl mořská 0.3g
Horeca select Pepř černý celý80g
ŠalotkaPostup přípravy
Příprava brambor:
Den předem si uvaříme brambory ve slupce v osolené vodě. Poté je oloupeme od slupky a až druhý den je nožem nakrájíme na pravidelné kostičky.
Příprava luštěnin:
Veškeré sušené luštěniny si den předem namočíme vzlášť do studené vody. Počítejme s tím, že nám finálně až 2x tolik po uvaření nabidou. Poté je vzlášt uvaříme do měkka v neosolené vodě. Vodu zcedíme a luštěniny zchladíme.
Příprava výhonků:
Výhonky pouze propláchneme a vodu odstředíme v odstřeďovači určeném pro bylinky.
Dresink na salát:
Do mixéru přidáme, hořčici, lehce překřájenou šalotku, med, sůl, jablečný ocet, olivový olej a vše důkladně rozmixujeme v hladkou emulzi.
Příprava klobásy:
Zakoupenou klobásu zatočíme do šneka a propíchneme ji se špejlí. Po té ji pozvolna propékáme na sádlem máštěné pánvi (středně rozehřáté) do zlatavé barvy z obou stran.
Servírování:
V misce promícháme porci nakrájených brambor, spolu s čočkou a připraveným dresinkem. Přeložíme salát na připravený talíř a dozdobíme jej s výhonky a klíčky. Nakonec přidáme propečenou vinnou klobásu a opepříme ji čerstvým černým pepřem.
Komentář kuchaře:
Vinnou klobásu můžete i před smažením obalit v hladké mouce, ale záměrně jsme se tomu v tomto receptu vyhnuli.