Vinná klobása s bramborovo luštěninovým salátkem

Doba přípravy40 min
NáročnostVelmi lehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1800g
Vinná klobása
900g
Brambor varný typ A
150g
Čočka hnědá (Francouzská) sušená
150g
Čočka červená sušená
100g
Fazolové klíčky
100g
Hráškové výhonky
200g
Extra panenský olivový olej
80g
Jablečný ocet
40g
Hořčice plnotučná
80g
Med
18g
Sůl mořská
0.3g
Horeca select Pepř černý celý
80g
Šalotka

Postup přípravy

Příprava brambor:
Den předem si uvaříme brambory ve slupce v osolené vodě. Poté je oloupeme od slupky a až druhý den je nožem nakrájíme na pravidelné kostičky.
Příprava luštěnin:
Veškeré sušené luštěniny si den předem namočíme vzlášť do studené vody. Počítejme s tím, že nám finálně až 2x tolik po uvaření nabidou. Poté je vzlášt uvaříme do měkka v neosolené vodě. Vodu zcedíme a luštěniny zchladíme.
Příprava výhonků:
Výhonky pouze propláchneme a vodu odstředíme v odstřeďovači určeném pro bylinky.
Dresink na salát:
Do mixéru přidáme, hořčici, lehce překřájenou šalotku, med, sůl, jablečný ocet, olivový olej a vše důkladně rozmixujeme v hladkou emulzi.
Příprava klobásy:
Zakoupenou klobásu zatočíme do šneka a propíchneme ji se špejlí. Po té ji pozvolna propékáme na sádlem máštěné pánvi (středně rozehřáté) do zlatavé barvy z obou stran.
Servírování:
V misce promícháme porci nakrájených brambor, spolu s čočkou a připraveným dresinkem. Přeložíme salát na připravený talíř a dozdobíme jej s výhonky a klíčky. Nakonec přidáme propečenou vinnou klobásu a opepříme ji čerstvým černým pepřem.
Komentář kuchaře:
Vinnou klobásu můžete i před smažením obalit v hladké mouce, ale záměrně jsme se tomu v tomto receptu vyhnuli.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je