Grilovaná perlička s rebarborovým chutney a bramborami

Grilovaná perlička s rebarborovým chutney a bramborami
Doba přípravy 40 min
NáročnostStřední
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1800g
perličky Supreme
15g
čerstvý tymián
100g
extra panenský olivový olej
10g
sůl
1000g
červená rebarbora
200g
třtinový cukr
30g
čerstvý zázvor
50g
červená cibule
100g
suché červené víno
30g
čerstvý český česnek
30g
červený vinný ocet
6g
čerstvá chilli paprička
50g
mražené brusinky
15g
bramborový škrob
6g
kamenná sůl
1000g
brambor (varný typ A)
15g
kamenná sůl
1g
černý mletý pepř
50g
extra panenský olivový olej

Postup přípravy

Příprava brambor:
1. Omyté brambory nakrájíme na výseče, opepříme, přidáme olivový olej a promícháme.
2. Takto připravené brambory včetně slupky dáme do pekáče tak, aby tvořily jednu vrstvu, a pečeme na 180 °C asi 30 minut doměkka.
3. Osolíme a ogrilujeme je těsně před podáváním.
Příprava chutney:
1. Oloupeme cibuli, zázvor a česnek.
2. Červenou cibuli nakrájíme na výseče, česnek na hrubší plátky, zázvor na jemné nudličky.
3. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na špalíky asi 3 cm dlouhé.
4. Do kastrůlku dáme trochu olivového oleje a krátce na něm orestujeme červenou cibuli, pak přidáme rebarboru, osolíme, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat.
5. Při karamelizování rebarbora pustí šťávu.
6. Pak přidáme brusinky, vinný ocet a na plátky nakrájené chilli.
7. Chutney ochutnáme a dle potřeby dochutíme cukrem. Chutney musí být sladkokyselé a pikantní.
Příprava perličky:
1. Připravený rozpálený gril otřeme utěrkou lehce navlhčenou olejem.
2. Ta gril nejen očistí, ale i vytvoří nepřilnavou plochu.
3. Očištěnou perličku těsně před grilováním osolíme a následně ogrilujeme z obou stran (kůží dolů jako první) tak, aby na středu zůstala šťavnatá a na povrchu se rýsovaly otisky grilu.
4. Pak ji přendáme do jiné nádoby, pokapeme olivovým olejem, příp. ještě dochutíme solí Maldona.
5. Necháme cca 5 minut odležet na teplém místě nebo v holdomatu vyhřátém na 60 °C.
Servírování:
1. Na nahřátý talíř dáme upečené a na otisk grilu ogrilované brambory, k nim přiložíme grilované prsíčko, které lehce naleštíme štětcem namočeným v olivovém oleji.
2. Pokrm doplníme chutney z rebarbory.
Náš tip:
Na celém světě platí – úprava „supreme“ znamená, že u jakékoliv drůbeže je prsíčko vždy s kůží a kostí křídla.
Do rebarborového chutney můžeme přidat jablka nebo višně. Chceme-li mít chutney méně výrazné, ochutíme jej pouze šalotkou, bílým vínem a cukrem.
Gril vždy udržujeme v čistotě, na důkladné očištění používáme speciální ocelový kartáč.
makro akademie

makro akademie

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Recepty se zvěřinou
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je