Jelení ossobuco se zeleninou
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
4plátky
jelení kolínka500g
kořenová zelenina3
cibule5
stroužků česnekusnítka rozmarýnu
snítka tymiánu
divoké koření
jalovec
100g
másloslunečnicový olej
500ml
vývar500ml
červené vínosůl, pepř
150g
červená a žlutá mrkev1
malá hlávka zelírůžičková kapusta
Postup přípravy
1. Jelení ossobuco osolíme, opepříme, posypeme mletým divokým kořením a opečeme.
2. Kořenovou zeleninu nakrájíme a společně s cibulí z ní připravíme tmavý základ.
3. Přidáme bylinky a česnek, zalijeme vínem a vývarem, vložíme zpátky jelení maso a pečeme v troubě doměkka.
4. Hotové ossobuco vyjmeme a zeleninu propasírujeme.
5. Omáčku zredukujeme a nakonec zjemníme máslem.
Podáváme se zeleninou krátce opečenou na pánvi.
2. Kořenovou zeleninu nakrájíme a společně s cibulí z ní připravíme tmavý základ.
3. Přidáme bylinky a česnek, zalijeme vínem a vývarem, vložíme zpátky jelení maso a pečeme v troubě doměkka.
4. Hotové ossobuco vyjmeme a zeleninu propasírujeme.
5. Omáčku zredukujeme a nakonec zjemníme máslem.
Podáváme se zeleninou krátce opečenou na pánvi.