Domácí chléb

Domácí chléb
Doba přípravy2,5 hodiny
NáročnostLehká
Počet porcí4

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
500g
kvásek
500g
žitná mouka
1
lžíce soli
200ml
voda
1
lžíce tekutého ječmenného sladu

Postup přípravy

Krok 1
Ve velké misce promícháme všechny ingredience a hněteme tak dlouho, dokud nevznikne hladké a kompaktní těsto.
Krok 2
Na lehce pomoučněném válu vytvarujeme bochník, vložíme jej do formy a necháme minimálně jednu hodinu kynout na teplém místě.
Krok 3
Poté ho vložíme do trouby rozehřáté na 250 °C – po 15 minutách snížíme teplotu na 180 °C a pečeme 45 minut.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty na omáčky a přílohy
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je