Grilované zelí

Doba přípravy30 min
NáročnostVelmi lehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1000g
Zelí hlávkové, bílé
15g
Sůl kamenná
100g
Máslo 82%

Postup přípravy

Příprava zelí (cca 30 minut):
Hlávkové zelí vcelku nakrájíme příčnými řezy na plátky (kolečka) o šíři cca 2 cm. (Je-li zelí příliš velké, překrojíme ho podélně na polovony a poté krájíme plátky příčnými řezy na půlkolečka). Zelí klademe na předehřátý gril nebo pánev mírně potřený olejem. Teplota cca 120°C. Pozvolna grilujeme (opékáme). Jakmile je opečené zelí dozlatova, otáčíme ho a opečenou plochu potřeme slaným máslem. Opékáme taktéž dozlatova a opět potíráme slaným máslem. Zelí by mělo být tepelně upraveno na skus. Je-li tvrdé, dopékáme cca 15 minut v konvektomatu při teplotě 150°C. Poté zelí přeložíme na pracovní desku a vykrojíme košťál. Udržujeme v holdomatu do servírování.
Komentář kuchaře:
Stejně pracujeme i s červeným hlávkovým zelím.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty na omáčky a přílohy

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je