Grilované zelí

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1000g
Zelí hlávkové, bílé15g
Sůl kamenná100g
Máslo 82%Postup přípravy
Příprava zelí (cca 30 minut):
Hlávkové zelí vcelku nakrájíme příčnými řezy na plátky (kolečka) o šíři cca 2 cm. (Je-li zelí příliš velké, překrojíme ho podélně na polovony a poté krájíme plátky příčnými řezy na půlkolečka). Zelí klademe na předehřátý gril nebo pánev mírně potřený olejem. Teplota cca 120°C. Pozvolna grilujeme (opékáme). Jakmile je opečené zelí dozlatova, otáčíme ho a opečenou plochu potřeme slaným máslem. Opékáme taktéž dozlatova a opět potíráme slaným máslem. Zelí by mělo být tepelně upraveno na skus. Je-li tvrdé, dopékáme cca 15 minut v konvektomatu při teplotě 150°C. Poté zelí přeložíme na pracovní desku a vykrojíme košťál. Udržujeme v holdomatu do servírování.
Komentář kuchaře:
Stejně pracujeme i s červeným hlávkovým zelím.