Horácký knedlík

Horácký knedlík
Doba přípravy60 min
NáročnostLehká
Počet porcí4

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1000g
brambor (varný typ B)
600g
bílé pečivo
200g
jemná krupička
100ml
mléko
100g
máslo
2
vejce
20g
sůl
8g
listová petržel

Postup přípravy

Krok 1
Polovinu brambor uvaříme ve slupce doměkka a ješte teplé je oloupeme. Druhou polovinu za syrova oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do vody, aby nezčernaly.
Krok 2
Ze syrových brambor důkladně vymačkáme vodu, přidáme nastrouhané vařené brambory, opečenou housku, nakrájenou petržel a vše zlehka promícháme.
Krok 3
Směs zalijeme řídkým těstíčkem z mléka, vajec, krupičky a soli a opatrně zpracujeme.
Krok 4
Těsto necháme odpočinout a poté z něj vytvarujeme koule o hmotnosti asi 80 g.
Krok 5
Vaříme v osolené vodě přibližně 25 minut a po vyjmutí knedlíky pretřeme rukou namočenou ve studené vode – budou krásně hladké. Na závěr knedlíky potřeme rozpušteným máslem.
Gastro tip:
Horácké knedlíky podáváme obdobně jako chlupaté knedlíky, tj. posypané smaženou cibulkou.
Poznámka:
Další recepty naleznete v knize Kulinářská inspirace, jejímž autorem je šéfkuchař makro Petr Stádník. Kuchařka je v prodeji exkluzivně na pobočkách makro.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty na omáčky a přílohy

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je