Moravské zelí kysané

Doba přípravy20 min
NáročnostVelmi lehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
750g
Zelí kysané bílé
100g
Slanina bez kůže
150g
Cibule žlutá
100g
Cukr krupice
150g
MCH Brambory varný typ C
5g
Sůl kamenná

Postup přípravy

Příprava zelí (cca 15 minut):
Oloupanou cibuli nakrájíma najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky 0?5 cm velké a roztavíme dosklovata. Přidáme sádlo, nakrájenou cibuli a orestujeme taktéž dosklovata. Kysané zelí vyjmeme ze sáčku, ochutnáme a zjistíme, zda jej budeme ještě ochucovat solí či nikoli, zda obsahuje kmín atd. popřípadě hořčičné semínko. Obsah sáčku přeložíme na cibuli, lehce podlijeme vodou, přiklopíme pokličkou a krátce podusíme ( zelí musí být na skus). Následně ochutíme cukrem, přidáme nastrouhaný syrový brambor a zavaříme. Toto zelí je ochuceno dosladkaa zahuštěné škrobem z brambor. Je velice chutné.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty na omáčky a přílohy

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je