Moravské zelí kysané

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
750g
Zelí kysané bílé100g
Slanina bez kůže150g
Cibule žlutá100g
Cukr krupice150g
MCH Brambory varný typ C5g
Sůl kamennáPostup přípravy
Příprava zelí (cca 15 minut):
Oloupanou cibuli nakrájíma najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky 0?5 cm velké a roztavíme dosklovata. Přidáme sádlo, nakrájenou cibuli a orestujeme taktéž dosklovata. Kysané zelí vyjmeme ze sáčku, ochutnáme a zjistíme, zda jej budeme ještě ochucovat solí či nikoli, zda obsahuje kmín atd. popřípadě hořčičné semínko. Obsah sáčku přeložíme na cibuli, lehce podlijeme vodou, přiklopíme pokličkou a krátce podusíme ( zelí musí být na skus). Následně ochutíme cukrem, přidáme nastrouhaný syrový brambor a zavaříme. Toto zelí je ochuceno dosladkaa zahuštěné škrobem z brambor. Je velice chutné.