Nebramborový salát

Nebramborový salát
Doba přípravy45 min
NáročnostVelmi lehká
Počet porcí4

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1
středně celý celer
1
větší tuřín (nebo ředkev vodnice)
1
mrkev (lze vynechat)
1
vetší červená cibule
1
hrnek hrášku
285g
zakysaná smetana
kvalitní šunka
4
vejce na tvrdo
kyselé okurky bez cukru (podle chuti)
sůl
pepř
lžíce hořčice bez cukru
1
větší žloutek
1,5
lžičky šťávy z citronu
1
lžička vinného octa
1/4
lžičky hořčice bez cukru
1/2
lžička soli
3/4
hrnku olivového nebo avokádového oleje

Postup přípravy

Krok 1
Kořenovou zeleninu oloupeme, vložíme do většího hrnce s vodou a necháme uvařit doměkka.
Krok 2
Mezitím připravíme domácí majonézu – do vyšší nádoby vložíme žloutek, citronovou šťávu, ocet, hořčici a sůl. (Žloutek i olej pro přípravu majonézy musí mít pokojovou teplotu.)
Krok 3
Pomocí ručního šlehače směs šleháme, dokud se nevytvoří světle žlutá hmota.
Krok 4
První čtvrtku hrnku oleje přidáváme po lžičkách vždy jen pár kapek, vše dobře prošleháme. Zbylý olej za neustálého šlehání opatrně přiléváme do směsi, dokud se nevytvoří tuhá majonéza. Hotovou majonézu necháme vychladnout v lednici.
Krok 5
Uvařenou zeleninu nakrájíme na menší kostičky a vložíme do větší mísy. Přidáme hrášek, najemno nakrájenou cibulku, šunku, na kostičky nakrájená vejce, nakrájené okurky, zakysanou smetanu, domácí majonézu, hořčici, sůl a pepř a vše důkladně a opatrně promícháme.
Krok 6
Necháme přes noc uležet v lednici a podáváme s pořádným kusem ryby nebo masa.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty na omáčky a přílohy
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je