Perníkový knedlík
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
500g
perník na strouhání500g
žemle400ml
polotučné mléko200g
vejce110g
hrubá mouka20g
sůl0,5g
mletý muškátový oříšekPostup přípravy
Krok 1
Dvě třetiny perníku nakrájíme na kostičky, zbytek nastrouháme a smícháme s moukou.
Krok 2
Žemli nakrájíme na stejné kostičky jako perník a oddělíme žloutky od bílku.
Krok 3
Do žloutku přidáme trochu mléka, přisypeme mouku se strouhaným perníkem, sůl, muškátový květ a vymícháme hladké těsto, do nějž následně přidáme sníh z vyšlehaných bílků.
Krok 4
Hmotu promícháme s kostičkami žemle a perníku a vytvarujeme do válečku.
Krok 5
Perníkový knedlík zabalíme do fólie nebo vymaštěného alobalu a vaříme cca 28 minut v páře.