Variace nádivek se zelným salátem

Variace nádivek se zelným salátem
Doba přípravy1 hodina
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
300g
toastový chléb
550g
vejce
500g
polotučné mléko
200g
mascarpone
25g
sůl
20g
celý černý pepř
120g
žlutá cibule
300g
směs hub
300g
listový špenát
40g
česnek
1g
čerstvý tymián
100g
rostlinný olej
17g
sůl
300g
listové těsto
250g
dušená výběrový šunka
200g
kysané zelí
80g
čerstvé bylinky
120g
čerstvá cibule
100g
rostlinný olej
15g
sůl
1g
celý černý pepř
150g
vlašský ořech
50g
pažitka
250g
sýr brie
15g
sůl
1200g
bílé hlávkové zelí
100g
sterilovaný křen
200g
majonéza
30g
sůl
280g
žlutá cibule
150g
zakysaná smetana
80g
polníček

Postup přípravy

Krok 1
Toastový chléb nakrájíme na kostky, rozložíme na plech a necháme oschnout.
Krok 2
Připravíme houbovou náplň – cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a necháme v hluboké pánvi zesklovatět.
Krok 3
Přidáme česnek, otrhané lístky tymiánu a pokrájené houby, promícháme a dusíme.
Krok 4
Přidáme špenát a mícháme, dokud se neodpaří většina tekutiny. Nakonec podle chuti přisolíme.
Krok 5
Na šunkovou variantu necháme v hluboké pánvi zesklovatět cibuli, přidáme překrájené zelí i s nálevem a krátce podusíme. Doplníme kostičkami šunky, dochutíme a odstavíme.
Krok 6
Na ořechovou nádivku pokrájíme ořechy, sýr a pažitku.
Krok 7
Ve velké míse smícháme zaschlé kostky chleba, zalijeme je směsí mléka a žloutků, přidáme mascarpone, opepříme, osolíme a opatrně vmícháme sníh z bílků. 
Krok 8
Hmotu rozdělíme na tři díly – do jednoho vmícháme houbovou směs, do druhého šunkovou a do třetího ořechy s pažitkou a kostičkami sýra.
Krok 9
Listové těsto nakrájíme na pásy o šíři cca 15 cm, na střed podélně rozložíme houbovou nádivku, dlouhý okraj potřeme tence vodou, závin stočíme a okraj ukončíme mírným přitlačením těsta a založením pod závin.
Krok 10
Přeložíme na plech s pečicím papírem a pečeme při 210 °C. Když začne těsto zlátnout, snížíme teplotu na 160 °C a pečeme dozlatova.
Krok 11
Šunkovou nádivku rozprostřeme do gastronádoby 2/4 nebo jiného vhodného pekáčku s pečicím papírem a pečeme při 170 °C dozlatova cca 25–30 minut.
Krok 12
Ořechovou nádivku rozdělíme na 10 ks do formy na muffiny a pečeme při 180 °C asi 15–20 minut dozlatova.
Krok 13
Mezitím nakrájíme na jemné nudličky zelí, přidáme nudličky cibule ponořené na pár vteřin do vroucí vody, zalijeme směsí majonézy, smetany a křenu, opatrně promícháme a podle chuti přisolíme.
Krok 14
Na talíř přeložíme porci závinu, přidáme kostku šunkové nádivky, ořechovo-sýrový muffin a doplníme salátem a polníčkem.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty na omáčky a přílohy
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je