Zapečené hranolky se slaninou a cheddarem
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1500g
bramborové hranolky600g
červená cibule200ml
olej800g
uzená slanina800g
cheddar sýr40g
majonéza20g
chilli omáčka20g
BBQ omáčka20g
jalapeño papričky a jiná nakládaná zeleninaPostup přípravy
Krok 1
Slaninu naplátkujeme a rozpékáme skoro do křupava na pečicím papíře na 170 °C 20–25 min.
Krok 2
Cibuli nakrájíme na hrubé nudličky, orestujeme na oleji do sklovata a promícháme s rozpečenou slaninou.
Krok 3
Hranolky usmažíme a vložíme do zapékací nádoby (pánve), zasypeme směsí cibule a slaniny, strouhaným sýrem a zapečeme pod grilem.
Krok 4
Přendáme na talíř a doplníme omáčkami.