Žitný kvásek

Domácí chléb
Doba přípravy4 dny
NáročnostLehká
Počet porcí1

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
500g
žitná mouka
800ml
voda

Postup přípravy

Krok 1
V misce důkladně promícháme 100 g mouky a 200 ml vody.
Krok 2
Nádobu zakryjeme kuchyňskou fólií a na několika místech ji propíchneme.
Krok 3
Necháme 12 hodin odpočívat při 20 °C, promícháme a znovu uložíme.
Krok 4
Po dalších 12 hodinách vmícháme 100 g mouky a 200 ml vody – tento postup zopakujeme ještě třikrát.
Krok 5
V poslední fázi přidáme pouze 100 g mouky, vodu vynecháme.
Krok 6
Připravený kvásek použijeme v potřebném množství k přípravě chleba, zbytek uložíme do vymyté skleničky, volně uzavřeme, aby mohl dýchat, a uložíme ho do chladničky na pozdější použití.
Krok 7
Zhruba jednou týdně „oživíme“ kvásek přidáním mouky a vody.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty na omáčky a přílohy
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je