Bramborová polévka s houbami

Bramborová polévka s houbami
Doba přípravy45 min
NáročnostVelmi lehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
2000g
hovězí vývar, vlastní výroba
130g
žlutá cibule
100g
máslo 82%
100g
hladká mouka
900g
brambor (varný typ B)
100g
mrkev
100g
celer bulva
100g
petržel kořen
100g
kapusta červená
10g
sušené houby
30g
čerstvý česnek
1g
mletý kmín
1g
černý mletý pepř
10g
čerstvá majoránka
10g
listová petržel
15g
kamenná sůl

Postup přípravy

Příprava polévky (asi 45 minut):
1. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a orestujeme ji na másle dosklovata.
2. Pak přisypeme hladkou mouku, snížíme příkon tepla a pozvolna restujeme do nazlátlé barvy.
3. Takto orestovanou jíšku zalijeme vývarem, rozšleháme metlou, ochutíme solí, kmínem, mletým pepřem a prováříme asi 20 minut.
4. Během varu přidáme do polévky oloupané, na hrubší kusy nakrájené brambory a kořenovou zeleninu.
5. Sušené houby krátce namočíme do horké vody a přidáme i s ní do polévky.
6. Polévku vaříme do úplného změknutí přidaných surovin.
7. V závěru polévku dochutíme nastrouhaným čerstvým česnekem a překrájenými lístky čerstvé majoránky.
8. Listy kapusty nakrájíme na čtverce, které spaříme v horké vodě a následně vložíme do polévky.
Servírování:
Do nahřátého hlubokého talíře nalijeme polévku a doplníme ji překrájenou listovou petrželí.
Tipy šéfkuchaře: 
1. Bramborová polévka je naše národní polévka, proto má v každém regionu trochu jinou podobu.
2. Bramborová polévka je vždy hodně sytá, proto se často podává jako přesnídávková.
makro Akademie

makro akademie

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty na polévky

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je