Česnečka
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
2400ml
vepřový vývar1300g
brambor (varný typ B)50g
čerstvý česnek15g
celý černý pepř15g
kamenná sůl4g
čerstvý majoránka2g
mletý kmín300g
kváskový chléb400g
vepřové sádlo (na smažení)Postup přípravy
Příprava polévky:
1. Vepřový vývar přivedeme k varu. Přidáme do něj oloupané, na kostičky nakrájené brambory, kmín, mletý pepř, osolíme a brambory vaříme doměkka (cca 15 minut).2. Nakonec polévku dochutíme nastrouhaným česnekem a překrájenými lístky majoránky.
Příprava krutonů:
1. Starší chléb zbavíme kůrky a nakrájíme na kostičky o velkosti cca 1 cm.2. Kostky chleba usmažíme na sádle při teplotě 170 °C. Jakmile jsou chlebové krutony usmažené dozlatova, vyjmeme je a necháme okapat na papírové utěrce.
Servírování:
Do nahřátého hlubokého talíře nalijeme polévku, doplníme ji překrájenými lístky čerstvé majoránky a čerstvě usmaženými krutony.