Gulášová polévka

Doba přípravy2 hod
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
500g
Hovězí maso přední bez kosti
200g
Cibule žlutá
100g
Sádlo škvařené
150g
Mouka hladká
30g
Paprika mletá
1200g
Hovězí vývar (vlastní výoba)
0,5g
Kmín drcený
0,1g
Pepř černý mletý
30g
Česnek český
20g
Sůl kamenná
10g
Majoránka čerstvá
750g
Brambory varný typ B
100g
Máslo 82%

Postup přípravy

Příprava polévky (cca 2 hodiny):
Očištěné, odblaněné maso nakrájíme na kostičky asi 1,5cm velké. Z másla a hladké mouky si připravíme středně tmavou jíšku. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a na sádle ji pozvolna orestujeme do tmavě zlatavé barvy. Poté přidáme kostičky masa a restujeme společně s cibulí do tmavě hnědé barvy. Na orestované maso nasypeme mletou papriku, krátce orestujeme a vše zalijeme vývarem. Maso ochutíme solí, kmínem, pepřem, částí nastrouhaného česneku, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme podběrákem, dolijeme vývar do výsledného množství polévky a zahustíme předem připravenou studenou jíškou. Polévku prováříme asi 20 minut. Zatím co se nám prováří polévka, si oloupeme a na kostičky nakrájíme brambory, které následně uvaříme odděleně do měkka. Provařenou polévku přecedíme, vložíme do ní zpět maso a brambory. Dochutíme ji nastrouhaným česnekem, solí, překrájenými lístky čerstvé majoránky a necháme přejít varem.
Servírování:
Hotovou polévku servírujeme v nahřátém talíři, přidáme překrájenou petrželovou nať.
Komentář kuchaře:
Bylinky vkládáme do polévek těsně před dokončením, chuť a vůně je intenzivnější. 
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty na polévky

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je