Pho s kuřecím masem
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
2000ml
kuřecí vývar vlastní výroby30g
čerstvý zázvor10g
čerstvé chilli papričky1g
badyán1g
skořice1500g
celé chlazené kuře500g
středně široké rýžové nudle200g
lahůdková cibule30g
čerstvý koriandr50g
rybí omáčka20g
čerstvá máta10g
čerstvá chilli paprička150g
klíčky mungo150g
limet20g
třtinový cukrPostup přípravy
Příprava vývaru a masa:
1. Očištěný čerstvý zázvor podélně rozkrojíme a společně s kořením jej opečeme na pánvi dohněda. Poté vše vložíme do vývaru a táhneme asi 3 hodiny. Následně vývar přecedíme.
2. Kuře vcelku vložíme do vroucího kuřecího vývaru a necháme ho táhnout asi 2 hodiny. Poté kuře vyjmeme a rozebereme na kousky a vlákna (bez kůže a kostí).
3. Horký kuřecí vývar před podáváním ochutíme rybí omáčkou, třtinovým cukrem, štávou z limetky, mexickým koriandrem a vietnamskou mátou.
2. Kuře vcelku vložíme do vroucího kuřecího vývaru a necháme ho táhnout asi 2 hodiny. Poté kuře vyjmeme a rozebereme na kousky a vlákna (bez kůže a kostí).
3. Horký kuřecí vývar před podáváním ochutíme rybí omáčkou, třtinovým cukrem, štávou z limetky, mexickým koriandrem a vietnamskou mátou.
Příprava nudlí:
1. Rýžové nudle vložíme asi na 10 minut do horké vody – měly by být středně měkké.
2. Následně je vyjmeme, teplé vložíme do misky, v níž podáváme polévku, a zalijeme horkým ochuceným kuřecím vývarem. Poté do misky vložíme kousky kuřecího masa.
3. Polévku doplníme čerstvými mungo klíčky, na plátky nakrájeným chilli, na jemné nudličky nakrájenou lahůdkovou cibulkou, čerstvým koriandrem a vietnamskou mátou.
4. Nakonec přidáme plátek limetky a podáváme.
2. Následně je vyjmeme, teplé vložíme do misky, v níž podáváme polévku, a zalijeme horkým ochuceným kuřecím vývarem. Poté do misky vložíme kousky kuřecího masa.
3. Polévku doplníme čerstvými mungo klíčky, na plátky nakrájeným chilli, na jemné nudličky nakrájenou lahůdkovou cibulkou, čerstvým koriandrem a vietnamskou mátou.
4. Nakonec přidáme plátek limetky a podáváme.
Náš tip:
Polévku je možné podávat v různých variantách. Místo kuřete lze jako vložku použít například houby shiitake, loupané blanšírované krevety nebo delikátní mušle vongole. Polévku lze také doplnit perilou, bambusovými výhonky nebo pálivou vietnamskou chilli.