Pho s kuřecím masem

Pho s kuřecím masem
Doba přípravycca 6 hod
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
2000ml
kuřecí vývar vlastní výroby
30g
čerstvý zázvor
10g
čerstvé chilli papričky
1g
badyán
1g
skořice
1500g
celé chlazené kuře
500g
středně široké rýžové nudle
200g
lahůdková cibule
30g
čerstvý koriandr
50g
rybí omáčka
20g
čerstvá máta
10g
čerstvá chilli paprička
150g
klíčky mungo
150g
limet
20g
třtinový cukr

Postup přípravy

Příprava vývaru a masa:
1. Očištěný čerstvý zázvor podélně rozkrojíme a společně s kořením jej opečeme na pánvi dohněda. Poté vše vložíme do vývaru a táhneme asi 3 hodiny. Následně vývar přecedíme.
2. Kuře vcelku vložíme do vroucího kuřecího vývaru a necháme ho táhnout asi 2 hodiny. Poté kuře vyjmeme a rozebereme na kousky a vlákna (bez kůže a kostí).
3. Horký kuřecí vývar před podáváním ochutíme rybí omáčkou, třtinovým cukrem, štávou z limetky, mexickým koriandrem a vietnamskou mátou.
Příprava nudlí:
1. Rýžové nudle vložíme asi na 10 minut do horké vody – měly by být středně měkké.
2. Následně je vyjmeme, teplé vložíme do misky, v níž podáváme polévku, a zalijeme horkým ochuceným kuřecím vývarem. Poté do misky vložíme kousky kuřecího masa.
3. Polévku doplníme čerstvými mungo klíčky, na plátky nakrájeným chilli, na jemné nudličky nakrájenou lahůdkovou cibulkou, čerstvým koriandrem a vietnamskou mátou.
4. Nakonec přidáme plátek limetky a podáváme.
Náš tip:
Polévku je možné podávat v různých variantách. Místo kuřete lze jako vložku použít například houby shiitake, loupané blanšírované krevety nebo delikátní mušle vongole. Polévku lze také doplnit perilou, bambusovými výhonky nebo pálivou vietnamskou chilli.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty na polévky

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je