Polévka z pečené řepy

Polévka z pečené řepy
Doba přípravy45 min
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1000g
čerstvá červená řepa
800ml
zeleninový vývar vlastní výroby
250g
brambor (varný typ C)
230g
šalotka
200g
máslo 82%
150ml
olivový olej extra virgin
120g
pórek
50g
třtinový cukr
22g
jednostroužkový česnek
20g
čerstvý tymián
10g
kamenná sůl
5g
čerstvé chilli papričky
hořčičná semínka
bobkový list
300g
zakysaná smetana
30g
olivový olej extra virgin
150g
slunečnicový chleba
150g
čerstvá řepa
150g
bílá čekanka
150g
sýr lučina
celý černý pepř

Postup přípravy

Příprava polévky (cca 90 minut):
1. Oloupanou řepu, šalotku, chilli papričku, brambory, česnek a pórek nakrájíme na plátky a promícháme s kořením a olivovým olejem.
2. Přikryté alobalem vše upečeme v troubě na 180 °C zcela doměkka.
3. Zeleninovou směs přemístíme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
4. Poté ji vložíme do kastrůlku a vmícháním teplého zeleninového vývaru upravíme konzistenci.
5. Polévku ochutíme cukrem a solí a krátce povaříme.
Kantýna:
Polévku ohřejeme a vymixujeme spolu s vychlazenými kostičkami másla, které ji zjemní. Na závěr polévku doplníme zakysanou smetanou a kapkami olivového oleje.
Restaurace: 
Zopakujeme předchozí postup a na okraj talíře naaranžujeme opečený žetonek ze slunečnicového chleba s lučinou, plátek čerstvé řepy marinovaný v olivovém oleji, žlutou čekanku a shisso bylinku. Vše lze doplnit čerstvě mletým pepřem.
makro Akademie

makro akademie

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty na polévky
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je