Zelná polévka s klobásou

Zelná polévka s klobásou
Doba přípravy90 min
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
750g
brambor (varný typ B)
2000ml
voda
250g
kysané zelí
200g
uzené maso (uzené koleno)
200g
vepřové maso (vepřová plec)
200g
papriková klobása
150g
žlutá cibule
100g
škvařené vepřové sádlo
20g
sušené houby
20g
kamenná sůl
10g
mletá sladká paprika
2g
čerstvá majoránka
0,5g
mletý černý pepř
0,2g
bobkový list
0,2g
nové koření

Postup přípravy

Příprava polévky:
1. Omyté, očištěné vepřové maso vložíme do hrnce se studenou vodou společně s bobkovým listem a novým kořením. Osolíme a vaříme doměkka.
2. Uvařené maso vyjmeme a nakrájíme na kostky. Ve vývaru následně uvaříme i uzené maso.
3. Když už je maso skoro měkké, přidáme nahrubo nakrájené brambory a sušené houby, které jsme předem namočili ve vodě. Vaříme tak dlouho, než brambory s masem změknou.
4. Uzené maso po uvaření vyjmeme z polévky a rovněž je nakrájíme na hrubší kousky, které vložíme zpět do polévky spolu s propláchnutým, překrájeným kysaným zelím. Vše povaříme, aby zelí změklo.
5. Oloupanou, najemno nakrájenou cibuli orestujeme na sádle dozlatova, zmírníme příkon a přidáme mletou papriku, kterou krátce zpěníme. Poté vše přeložíme do polévky.
6. Nakonec dochutíme překrájenými lístky čerstvé majoránky.
Příprava klobásy a servírování:
Na špalíčky nakrájenou klobásu orestujeme těsně před servírováním na pánvi dozlatova. Poté ji vložíme do polévky a polévku servírujeme.
makro Akademie

makro akademie

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty na polévky
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je