Bruschetta s rajčaty a bazalkou

Bruschetta s rajčaty a bazalkou
Doba přípravy30 min
NáročnostVelmi lehká
Počet porcí4

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1,080kg
METRO Chef francouzská bageta
1kg
masitá rajčata
200g
extra panenský olivový olej
50g
čerstvá bazalka
20g
mořská sůl
50g
šalotka
0,5g
celý, bílý pepř
30g
balzamicový ocet

Postup přípravy

 Příprava rajčat (cca 20min):
1. Nejdříve si  rajčata na špičce nakrojíme do kříže, na cca 15 vteřin je vložíme do vroucí vody a ihned poté je přeložíme do studené vody s ledem.

2. Nakrojená slupka  špičky se odchlípne, rajčata oloupeme, překrojíme na čtvrtiny a vykrojíme jadřinec.

3. Takto připravená rajčata nakrájíme na pravidelné kostičky asi 7 mm velké a vložíme do misky.

4. Čerstvou bazalku omyjeme, osušíme a otrháme lístky, které nakrájíme ostrým nožem na jemné nudličky o síle asi 1,5 mm.

5. Oloupanou šalotku nakrájíme na velmi jemné kostičky o velikosti 2 mm a společně s bazalkou přidáme ke kostičkám rajčat.

6. Následně vše ochutíme mořskou solí, olivovým olejem, čerstvě mletým bílým pepřem a krátce promícáme ( pouze obracíme).
Příprava bagety (cca 7min):
Chlazenou bagetu dopečeme v konvektomatu na 175 °C asi 7 minut.
Servírování:
1. Na plátky bagety naneseme ochucené kostičky  rajčat, které ještě pokapeme olivovým olejem.

2. Na talíř přeložíme 2 ks bruschetty. Talíř dekorujeme kapkami olivového oleje s balzamicovým octem a lístkem bazalky. 
makro akademie

makro akademie

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je