Bruschetta s rajčaty a bazalkou

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1,080kg
METRO Chef francouzská bageta1kg
masitá rajčata200g
extra panenský olivový olej50g
čerstvá bazalka20g
mořská sůl50g
šalotka0,5g
celý, bílý pepř30g
balzamicový ocetPostup přípravy
Příprava rajčat (cca 20min):
1. Nejdříve si rajčata na špičce nakrojíme do kříže, na cca 15 vteřin je vložíme do vroucí vody a ihned poté je přeložíme do studené vody s ledem.
2. Nakrojená slupka špičky se odchlípne, rajčata oloupeme, překrojíme na čtvrtiny a vykrojíme jadřinec.
3. Takto připravená rajčata nakrájíme na pravidelné kostičky asi 7 mm velké a vložíme do misky.
4. Čerstvou bazalku omyjeme, osušíme a otrháme lístky, které nakrájíme ostrým nožem na jemné nudličky o síle asi 1,5 mm.
5. Oloupanou šalotku nakrájíme na velmi jemné kostičky o velikosti 2 mm a společně s bazalkou přidáme ke kostičkám rajčat.
6. Následně vše ochutíme mořskou solí, olivovým olejem, čerstvě mletým bílým pepřem a krátce promícáme ( pouze obracíme).
2. Nakrojená slupka špičky se odchlípne, rajčata oloupeme, překrojíme na čtvrtiny a vykrojíme jadřinec.
3. Takto připravená rajčata nakrájíme na pravidelné kostičky asi 7 mm velké a vložíme do misky.
4. Čerstvou bazalku omyjeme, osušíme a otrháme lístky, které nakrájíme ostrým nožem na jemné nudličky o síle asi 1,5 mm.
5. Oloupanou šalotku nakrájíme na velmi jemné kostičky o velikosti 2 mm a společně s bazalkou přidáme ke kostičkám rajčat.
6. Následně vše ochutíme mořskou solí, olivovým olejem, čerstvě mletým bílým pepřem a krátce promícáme ( pouze obracíme).
Příprava bagety (cca 7min):
Chlazenou bagetu dopečeme v konvektomatu na 175 °C asi 7 minut.
Servírování:
1. Na plátky bagety naneseme ochucené kostičky rajčat, které ještě pokapeme olivovým olejem.
2. Na talíř přeložíme 2 ks bruschetty. Talíř dekorujeme kapkami olivového oleje s balzamicovým octem a lístkem bazalky.
2. Na talíř přeložíme 2 ks bruschetty. Talíř dekorujeme kapkami olivového oleje s balzamicovým octem a lístkem bazalky.
