Carpacio z mečouna s citronovou emulzí, kapary, marinovaným červeným pepřem a bylinkami

Carpacio z mečouna s citronovou emulzí, kapary, marinovaným červeným pepřem a bylinkam
Doba přípravy50 min
NáročnostVelmi lehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1000g
filet mečouna
20g
poupata kapary
20g
salát rukola
50g
čerstvá bazalka
100g
bazalkový olej vlastní výroby
50g
citron na kůru
20g
list šťovíku
20g
list šťavelu
10g
květy šťavelu
20g
kerblík čerstvý
30g
marinovaný černý pepř
150g
šalotka
150g
extra panenský olivový olej
5g
mořská sůl
30g
černý celý pepř
voda
50g
vinný ocet, červený
30g
cukr krupice
0,5g
kamenná sůl

Postup přípravy

Příprava ryby (cca 45 minut):
1. Očištěný filet mečouna ztvarujeme pomocí potravinové fólie a šokově zmrazíme na -20 °C.
2. Poté krájíme na tenké plátky na nářezovém stroji a ihned přeložíme na talíř.
Příprava vinigretu (cca 4 minuty):
V míse vymícháme olivový olej s citronovou šťávou, solí a špetkou cukru do konzistence emulze. 
Příprava marinované šalotky (cca 20 minut):
Oloupanou šalotku nakrájíme na kolečka cca 2 mm silné, zalijeme olivovým olejem a několikrát zpresujeme ve vakuovacím stroji. Mírně ochutíme solí.
Příprava marinovaného pepře (cca 5 minut):
1. Do pánve vložíme celý pepř a necháme ho vlivem teploty rozvonět.
2. Poté ho zalijeme vodou, octem, přidáme cukr, sůl a vaříme doměkka.
Servírování: 
Na střed studeného talíře do kruhu přeložíme zmrzlé plátky mečouna. Na rozložené plátky mečouna postupně aranžujeme poupata kapar, červený marinovaný pepř, lístky a květy bylinek, marinovaná kolečka šalotky. Pokrm doplníme citronovou emulzí (vinigretem).
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Další recepty s rybami
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je