Chřest dog

Chřest dog
Doba přípravy45 min
NáročnostVelmi lehká
Počet porcí2

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
3
žloutky
100ml
vinný ocet
20g
cukr
5g
sůl
pepř
1
šalotka
1/2
citron
150ml
máslo
2
hot dog houska
3
zelený chřest
15g
olivový olej
6
chorizo plátky
60g
ovčí sýr měkký
20g
smažená cibulka
2g
kopr
2g
kerblík
2g
bazalka
2g
hráškové výhonky

Postup přípravy

Holandská omáčka s česnekem: 
1. Nachystáme si redukci z 1 dcl rýžového octa, 5 g soli, 20 g cukru, v níž svaříme nahrubo nakrájenou cibuli šalotku.

2. Přecedíme a nalijeme na 3 ks žloutků. Vymačkáme 1/2 citronu a opepříme.

3. Vyšleháme ve vodní lázni do pěny, pozor, ne zprudka.

4. Stáhneme a pomalu zašleháváme 150 ml přepuštěného másla.

5. Do vzniklé hmoty přidáme 1/2 stroužku nastrouhaného česneku.

6. Omáčku přepasírujeme a dáme do šlehačkové lahve. Pozor, není určeno ke skladování v lednici, ale ke spotřebě.

7. Očištěný zelený chřest blanšírujeme v osolené vodě cca 3 minuty, po vytažení zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme.

8. Sladkou hotdogovou housku okrojíme a opečeme na másle ze všech stran. 
Servírování:
Do opečené hotdogové housky vložíme chorizo plátky, měkký ovčí sýr a dle velikosti (cca 4 ks na jednu porci) chřest. Zastříkneme holandskou česnekovou omáčkou. Zasypeme smaženou cibulkou a ozdobíme bylinkami (kopr, kerblík, hráškové výhonky).
Mám v kuchyni - Přemek

PŘEMEK FOREJT

Šéfkuchař

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je