Chřest dog

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
3
žloutky100ml
vinný ocet20g
cukr5g
sůlpepř
1
šalotka1/2
citron150ml
máslo2
hot dog houska3
zelený chřest15g
olivový olej6
chorizo plátky60g
ovčí sýr měkký20g
smažená cibulka2g
kopr2g
kerblík2g
bazalka2g
hráškové výhonkyPostup přípravy
Holandská omáčka s česnekem:
1. Nachystáme si redukci z 1 dcl rýžového octa, 5 g soli, 20 g cukru, v níž svaříme nahrubo nakrájenou cibuli šalotku.
2. Přecedíme a nalijeme na 3 ks žloutků. Vymačkáme 1/2 citronu a opepříme.
3. Vyšleháme ve vodní lázni do pěny, pozor, ne zprudka.
4. Stáhneme a pomalu zašleháváme 150 ml přepuštěného másla.
5. Do vzniklé hmoty přidáme 1/2 stroužku nastrouhaného česneku.
6. Omáčku přepasírujeme a dáme do šlehačkové lahve. Pozor, není určeno ke skladování v lednici, ale ke spotřebě.
7. Očištěný zelený chřest blanšírujeme v osolené vodě cca 3 minuty, po vytažení zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme.
8. Sladkou hotdogovou housku okrojíme a opečeme na másle ze všech stran.
2. Přecedíme a nalijeme na 3 ks žloutků. Vymačkáme 1/2 citronu a opepříme.
3. Vyšleháme ve vodní lázni do pěny, pozor, ne zprudka.
4. Stáhneme a pomalu zašleháváme 150 ml přepuštěného másla.
5. Do vzniklé hmoty přidáme 1/2 stroužku nastrouhaného česneku.
6. Omáčku přepasírujeme a dáme do šlehačkové lahve. Pozor, není určeno ke skladování v lednici, ale ke spotřebě.
7. Očištěný zelený chřest blanšírujeme v osolené vodě cca 3 minuty, po vytažení zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme.
8. Sladkou hotdogovou housku okrojíme a opečeme na másle ze všech stran.
Servírování:
Do opečené hotdogové housky vložíme chorizo plátky, měkký ovčí sýr a dle velikosti (cca 4 ks na jednu porci) chřest. Zastříkneme holandskou česnekovou omáčkou. Zasypeme smaženou cibulkou a ozdobíme bylinkami (kopr, kerblík, hráškové výhonky).

PŘEMEK FOREJT
Šéfkuchař