Gravlax z lososa s čočkou beluga, hrubozrnnou hořčicí a zakysanou smetanou

Doba přípravy30 min + naložení 48 hodin
NáročnostStřední
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1500g
MCH Losos filet
Naložení 1:
500g
Sůl kamenná
500g
Cukr krupice
Naložení 2:
50g
Pepř černý, celý
200g
MCH Kopr čerstvý
50g
Koriandr sušený, drcený
Naložení 3:
1000g
Řepa červená, čerstvá
150g
Vodka finská
50g
Koriandr sušený, drcený
100g
Kopr čerstvý
Doplňky:
300g
Hořčice hrubozrnná
30g
Kopr čerstvý
30g
Kerblík čerstvý
40g
micro bylinky Tahoon
20g
Česnek medvědí, květ
600g
MCH Zakysaná smetana
300g
MCH Čočka beluga
15g
Sůl kamenná
50g
Olej olivový extra panenský
750g
Vývar zeleninový, vlastní výroba

Postup přípravy

Naložení 1 (cca 5 min.):
V míse smícháme sůl s cukrem a tímto zasypeme filet lososa ze všech stran (můžeme zabalit do potravinové fólie).
Naložení 2 (cca 5 min.):
V míse smícháme drcené suché koření s nasekaným koprem. Touto směsí obalíme filet lososa a necháme marinovat.
Naložení 3 (cca 15 min.):
Oloupanou čerstvou řepu nakrájíme na tenké plátky, smícháme s drceným koriandrem, nasekaným koprem a vodkou. Do tohoto nálevu rozložíme filet lososa. Po uplynutí doby naložení filet důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme papírovou utěrkou a následně krájíme na servírování.
Příprava čočky (cca 20 minut):
Přebranou a propláchnutou čočku vaříme v zeleninovém vývaru na skus. Poté ji scedíme, ochutíme solí a olivovým olejem.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je