Grilovaný zrající sýr

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
4
hermelín nebo presidentolej
směs grilovacího koření
Postup přípravy
Krok 1
V misce smícháme obsah sáčku s grilovacím kořením s 2 - 3 polévkovými lžícemi oleje.
Krok 2
Ve směsi obalíme Hermelíny.
Krok 3
Sýry zabalíme do alobalu. Sýry nebalíme zpět do původní fólie.
Krok 4
Hermelíny v alobalu dáme na rozpálený gril a grilujeme 5 - 10 min z každé strany. Doporučujeme délku grilování upravit podle zkušenosti s vlastním grilem.
Krok 5
Po dogrilování rozbalíme alobal a sýr z něj opatrně přeložíme na talíř. Hermelín se uvnitř krásně rozteče, na povrchu jej pohromadě drží jeho kůrka - při manipulaci je důležité nepoškodit jeho celistvost, jinak sýr vyteče.
Tip:
Ke grilovanému hermelínu se ideálně hodí nakládané brusinky. Jako přílohu můžeme podávat upečené bagetky s bylinkovým máslem.