Hovězí tataráček na mexický způsob
Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
700g
Maso hovězí50g
Rajčata drcená10g
Paprička Jalapeňos, nakládaná10g
Česnek čerstvý3g
Petržel listová3g
Máta čerstvá10g
Třtinový cukr1g
Sůl kamenná3g
Koriandr čerstvý300g
Chléb tmavýPostup přípravy
Příprava dresinku (cca 15 minut):
Rajčata, chilli,česnek, mátu,koriandr, cukr a sůl svaříme a rozmixujeme na pyré. Chuť je velmi pikantní. Je dobré před pasírováním nechat do druhého dne odležet. Po přecezení přelijeme do servírovací lahvičky.
Příprava masa (cca 15 minut):
Maso odblaníme, nakrájíme na kousky a semeleme na masovém mlýnku. Odebíráme maso tak, abychom zachovali hadovité tvary mletého masa. Poté prsty oddělujeme a navažujeme na 50g hrudky. Maso takto servírujeme.
Servírování :
Na talířek přeložíme hrudku masa, přidáme dresink a doplňky (překrájený koriandr, mátu, chilli, listovou petržel). Každý si sám zamíchá a případně dochutí. Podáváme s opečeným chlebem.