Indické krevety Jhinga

Indické krevety Jhinga
Doba přípravy50 min
NáročnostLehká
Počet porcí4

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
8ks
očištěné krevety s hlavou 
9
lžíce řeckého jogurtu
3
lžíce koření tandoori masala
1
lžíce koření garam masala
1/2
lžíce římského kmínu
6
šťáva z limetky
1/2
lžíce soli
1
nasekaných stonků čerstvého koriandru
1/2
čerstvě nasekaného zázvoru
2
svazek čerstvé máty
4
lžíce rozvaru z palmového cukru
1/2
očištěné sladké chilli papričky
5
Lžíce výhonků mango fazolí
1
lžíce sójové kličky
1
svazek jarní cibulky
1/2
strouhaný čerstvý kokos
1
mrkev nakrájená na tenké nudličky
5
mátových lístků
8
smažených kari listů
1/2
lžíce semínek ajwain
1
lžíce cukr krystal

Postup přípravy

Příprava krevet:
1. Do misky vložíme krevety a přidáme tandoori masalu, garam masalu, římský kmín, sůl, koriandr a zázvor.
 
2. Důkladně promícháme a zakápneme limetovou šťávou s olejem. 
Příprava chutney:
1. Lístky máty vložíme do mixéru, přilijeme limetovou šťávu, rozvar z palmového cukru a chilli. 

2. Připravený základ  důkladně rozmixujeme na sytě zelené pyré, do kterého pomalu vmícháme řecký jogurt. 

3. Podle chuti přidáme nasekanou chilli papričku.
Příprava salátu:
1. Do misky vložíme výhonky mungo fazolí, sojové klíčky, jarní cibuli, mrkev, kokos, kari listy a ajwain semínko. 

2. Prosypeme cukrem a ochutíme limetovou šťávou. Salát důkladně promícháme a ozdobíme koriandrem a mátou.
Tipy kuchaře
Čím déle se krevety tepelně upravují, tím je jejich maso tužší.
makro akademie

makro akademie

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je