Indické krevety Jhinga

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
8ks
očištěné krevety s hlavou 9
lžíce řeckého jogurtu3
lžíce koření tandoori masala1
lžíce koření garam masala1/2
lžíce římského kmínu6
šťáva z limetky1/2
lžíce soli1
nasekaných stonků čerstvého koriandru1/2
čerstvě nasekaného zázvoru2
svazek čerstvé máty4
lžíce rozvaru z palmového cukru1/2
očištěné sladké chilli papričky5
Lžíce výhonků mango fazolí1
lžíce sójové kličky1
svazek jarní cibulky1/2
strouhaný čerstvý kokos1
mrkev nakrájená na tenké nudličky5
mátových lístků8
smažených kari listů1/2
lžíce semínek ajwain1
lžíce cukr krystalPostup přípravy
Příprava krevet:
1. Do misky vložíme krevety a přidáme tandoori masalu, garam masalu, římský kmín, sůl, koriandr a zázvor.
2. Důkladně promícháme a zakápneme limetovou šťávou s olejem.
2. Důkladně promícháme a zakápneme limetovou šťávou s olejem.
Příprava chutney:
1. Lístky máty vložíme do mixéru, přilijeme limetovou šťávu, rozvar z palmového cukru a chilli.
2. Připravený základ důkladně rozmixujeme na sytě zelené pyré, do kterého pomalu vmícháme řecký jogurt.
3. Podle chuti přidáme nasekanou chilli papričku.
2. Připravený základ důkladně rozmixujeme na sytě zelené pyré, do kterého pomalu vmícháme řecký jogurt.
3. Podle chuti přidáme nasekanou chilli papričku.
Příprava salátu:
1. Do misky vložíme výhonky mungo fazolí, sojové klíčky, jarní cibuli, mrkev, kokos, kari listy a ajwain semínko.
2. Prosypeme cukrem a ochutíme limetovou šťávou. Salát důkladně promícháme a ozdobíme koriandrem a mátou.
2. Prosypeme cukrem a ochutíme limetovou šťávou. Salát důkladně promícháme a ozdobíme koriandrem a mátou.
Tipy kuchaře
Čím déle se krevety tepelně upravují, tím je jejich maso tužší.
