Kachní výpečky zalité v sádle

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
2kg
kachna chlazená30g
sůl kamenná300g
kachní sádlo2g
kmín mletý500g
tmavý chléb50g
lahůdková cibulkaPostup přípravy
Příprava výpečků:
1. Chlazenou kachnu pečlivě očistíme od zbytků peří, rozčtvrtíme, ochutíme solí, mletým kmínem, vložíme do gastronádoby, mírně podlijeme vodou, přiklopíme víkem a pečeme na 160 °C asi 1,5 hodiny, dokud se zlehka neoddělí maso od kosti.
2. V průběhu pečení kachnu podléváme teplou vodou, abychom nepřerušili tepelnou úpravu. Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej, necháme vychladnout, a vykostíme.
3. Čisté maso nakrájíme na větší kusy, vložíme zpět do gastronádoby a ještě zapečme na 190 °C asi 10 minut, aby se jednotlivé kusy zatáhly.
4.Pak přidáme připravené kachní sádlo a ochutíme solí. Tuto směs přendáme do keramické mísy, nebo jiné speciální nádoby a necháme vychladno
2. V průběhu pečení kachnu podléváme teplou vodou, abychom nepřerušili tepelnou úpravu. Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej, necháme vychladnout, a vykostíme.
3. Čisté maso nakrájíme na větší kusy, vložíme zpět do gastronádoby a ještě zapečme na 190 °C asi 10 minut, aby se jednotlivé kusy zatáhly.
4.Pak přidáme připravené kachní sádlo a ochutíme solí. Tuto směs přendáme do keramické mísy, nebo jiné speciální nádoby a necháme vychladno
Servírování:
Polévkovou lžicí vytvarujeme nok, který servírujeme na talíř. Vhodným doplňkem je tmavý chléb a lahůdková cibulka.
