Kachní výpečky zalité v sádle

Kachní výpečky zalité v sádle
Doba přípravy120 min
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
2kg
kachna chlazená
30g
sůl kamenná
300g
kachní sádlo
2g
kmín mletý
500g
tmavý chléb
50g
lahůdková cibulka

Postup přípravy

Příprava výpečků:
1. Chlazenou kachnu pečlivě očistíme od zbytků peří, rozčtvrtíme, ochutíme solí, mletým kmínem, vložíme do gastronádoby, mírně podlijeme vodou, přiklopíme víkem a pečeme na 160 °C asi 1,5 hodiny, dokud se zlehka neoddělí maso od kosti. 

2. V průběhu pečení kachnu podléváme teplou vodou, abychom nepřerušili tepelnou úpravu. Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej, necháme vychladnout, a vykostíme. 

3. Čisté maso nakrájíme na větší kusy, vložíme zpět do gastronádoby a ještě zapečme na 190 °C asi 10 minut, aby se jednotlivé kusy zatáhly. 

4.Pak přidáme připravené kachní sádlo a ochutíme solí. Tuto směs přendáme do keramické mísy, nebo jiné speciální nádoby a necháme vychladno
Servírování:
Polévkovou lžicí vytvarujeme nok, který servírujeme na talíř. Vhodným doplňkem je tmavý chléb a lahůdková cibulka. 
makro akademie

makro akademie

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je