Míchaná vejce s crème fraîche

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
25 ks (cca 1,25 kg)
Vejce300g
Crème fraîche100g
Máslo10g
Sůl3g
Čerstvě mletý pepř20g
Pažitka (nasekaná)Postup přípravy
Postup:
1. Vejce rozšlehej se špetkou soli.
2. V kastrolu rozehřej polovinu másla na mírném ohni.
3. Přilij vejce a pomalu míchej, dokud nezačnou houstnout (cca 3–4 min).
4. Když jsou vejce krémová, ale ještě lehce tekutá, odstav z plotny.
5. Vmíchej zbytek másla a crème fraîche, které vejce zjemní a zastaví srážení.
6. Dochut’ solí, pepřem a posyp pažitkou.
7. Podávej ihned s opečeným chlebem, brioškou nebo croissantem.
2. V kastrolu rozehřej polovinu másla na mírném ohni.
3. Přilij vejce a pomalu míchej, dokud nezačnou houstnout (cca 3–4 min).
4. Když jsou vejce krémová, ale ještě lehce tekutá, odstav z plotny.
5. Vmíchej zbytek másla a crème fraîche, které vejce zjemní a zastaví srážení.
6. Dochut’ solí, pepřem a posyp pažitkou.
7. Podávej ihned s opečeným chlebem, brioškou nebo croissantem.
Alergeny:
3 (vejce), 7 (mléko)