Mušle sv. Jakuba s mangem, vietnamským dresinkem a kokosovou tapiokou

Doba přípravy35 min
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
450g
Mušle sv. Jakuba, chlazené
500g
Mango vyzrálé
40g
Cibulová nať vietnamská
20g
Jedlé květy Apple Blossom 
Dresink vietnamský:
30g
Sójová omáčka Kikkoman
90g
Rybí omáčka
300g
Voda
5g
Chilli papričky, čerstvé
5g
Česnek čerstvý, český
200g
Limetky (na šťávu)
120g
Cukr třtinový
Kokosová tapioka:
25g
Tapioka
5g
Cukr třtinový, světlý
10g
Sirup kokosový rioba
25g
Voda (na vaření)

Postup přípravy

Příprava mušlí sv. Jakuba (cca 5 minut):
Čerstvě zakoupené vyloupané mušle osušíme papírovou utěrkou a z boku odstraníme cca 3 mm veliký ocásek s blankou. Jednotlivé mušle poté každou ostrým nožem 4x podkrojíme na tenké plátky. Mušle je tak připravena.
Příprava manga (cca 5 minut):
Větší mango oloupeme nožem či škrabkou. Nožem ji nakrájíme na tenké plátky a z těch pomocí kulatého tvořítka vykrojíme kulaté žetonky o stejném průměru jako mušle. Průměr je asi 3,5–4 cm. 
Příprava vietnamského dresinku (cca 8 minut):
Do nádoby vložíme nadrobno nakrájené chilli papričky včetně semínek, oloupaný a nastrouhaný česnek, cukr, limetkovou šťávu, sójovou a rybí omáčku. Vše promícháme a přilijeme vodu o teplotě asi 50 °C. Teplota vody způsobí, že se chutě rovnoměrně rozvinou a kousky chilli papriček a česneku budou v dresinku plavat a neklesnou ke dnu. Dresink ponecháme louhovat asi 5 minut. Pak jej v tomto případě přecedíme a servírujeme.
Příprava kokosové tapioky (cca 5 minut):
Všechny ingredience společně přivedeme k varu, ztlumíme příkon a zlehka ji dováříme za stálého míchání. Tapioka se začne přeměňovat ve skleněné kuličky. V momentě, kdy je uprostřed ještě bílá tečka, tapioku odstavíme z tepla a ponecháme ji za občasného promíchání vychladnout. Konzistenci přitom udržujeme tekutinami lehce kašovitou. Po vychladnutí má tendenci tuhnout jako puding, a tak, je-li potřeba, přidáme více vody.  
Dohotovení:
Jarní nať vietnamské cibulky dobře opláchneme a nakrájíme na drobná kolečka.

Jablečný květ: Pěkné květy těsně před servírováním opláchneme a osušíme.
Servírování:
Kolečka mušlí a mangem střídavě přeložíme na talíř do kruhu. Přelijeme je vietnamským dresinkem, navrch doplníme kokosovou tapioku, zelenou nať a jablečné květy.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je