Pečená chilli dýně

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
1kg
dýně (muškátová, hokkaido)2
čerstvá chilli paprička2
stroužek česneku1
kousek zázvoru6
snitek thajské bazalky4
lžíce agave sirup2
lžíce slunečnicový olej1
limetkasůl
pepř
Postup přípravy
Příprava dýně:
1. Dýni očistěte a zbavte středu se semínky. Poté ji nakrájejte na plátky nebo asi 1 cm silné dílky.
2. Dýni v míse promíchejte s drceným česnekem, nadrobno nasekanými chilli papričkami a strouhaným zázvorem.
3. Osolte, opepřete a zakápněte olejem.
4. Poté dejte péct do trouby rozehřáté na 220 °C asi 15 až 20 minut.
5. Po upečení dýni promíchejte s nasekanou thajskou bazalkou, sirupem a šťávou z limetky.
2. Dýni v míse promíchejte s drceným česnekem, nadrobno nasekanými chilli papričkami a strouhaným zázvorem.
3. Osolte, opepřete a zakápněte olejem.
4. Poté dejte péct do trouby rozehřáté na 220 °C asi 15 až 20 minut.
5. Po upečení dýni promíchejte s nasekanou thajskou bazalkou, sirupem a šťávou z limetky.