Smažení šneci s estragonovou omáčkou a salátem

Smažení šneci s estragonovou omáčkou a salátem
Doba přípravy4 hod
NáročnostStřední
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
1600g
čerstvých šneků (nebo konzervovaných, mražených)
80g
hladká mouka
100g
vejce
150g
těsto na jarní závitky
400g
olej na smažení
100g
olej z hroznových jader
20g
aro čerstvý estrogen
10g
čerstvá, listová petržel
60g
pasterizované vaječné žloutky
120g
estragenový olej
15g
estragenový ocet
1g
sůl
70g
kadeřávek
70g
mražené fazole fava
50g
řapíkatý celer
50g
čerstvý fenykl
150g
salátová okurka
5g
natě řepíkatý celer
20g
list šťovíku
10g
lichořeřišnice
5g
fenyklové naťe
30g
řepková olej
1g
možská sůl Maldon
ulity ze šneků

Postup přípravy

Příprava šneků čerstvých (cca 3–4 hod):
1. Šneky nasolíme pro zbavení slizu. Omyjeme, spaříme dvakrát ve vroucí vodě, kterou vždy vyměníme, pak uvaříme doměkka v osolené vodě.
2. Poté maso vytáhneme z ulit. Řádně dočistíme na čisté svaly.
Vaření šneků (cca 7 minut):
1. Uvařené čerstvé šneky (lze použít i konzervované či mražené) očistíme od vnitřností, aby zůstal čistý sval.
2. Svaly obalíme v mouce, pak v rozšlehaném vejci a poté v nakrájených nudličkách z těsta na jarní závitky.
3. Smažíme asi 3 minuty dozlatova v oleji o teplotě 150 °C.
4. Usmažené šneky podběrákem přendáme na papírovou utěrku, necháme krátce okapat a ihned servírujeme.
Příprava oleje (cca 15 minut):
1. Estragon a listovou petržel omyjeme, otrháme listy a společně rozmixujeme s polovinou oleje.
2. Přidáme zbylý olej a zahřejeme na 70 °C. (Teplotu přesně nastavíme v thermomixu nebo ponořením teploměru – jinak olej změní barvu i chuť.) Následně opět rozmixujeme dohladka.
3. Vzniklé pyré necháme prokapat přes plátýnko.
4. Část vychlazeného hotového oleje přelijeme do servírovací lahvičky a použijeme na ochucení zeleniny a dekoraci talíře. (Olej chráníme před světlem – lahvičku obalíme alobalem.)
5. Zbylou část vychlazeného oleje použijeme na přípravu majonézy.
Příprava majonézy (cca 5 minut):
1. Do žloutků pomalu a postupně zašleháme (zamixujeme) studený estragonový olej a estragonový ocet. Ochutíme solí.
Příprava zeleniny (cca 5 minut):
1. Rozmrazené fazole fava zblanšírujeme spolu s listy kadeřávku ve vroucí vodě a poté ihned přeložíme do studené vody s ledem.
2. Spařenou zeleninu vyjmeme a necháme okapat.
3. Oloupaný celer nakrájíme na kostičky o velikosti asi 5 mm.
4. Fenykl nakrájíme na stejně velké kostičky jako celer.
5. Vše lehce ochutíme solí a olejem, částí směsi naplníme ulity šneků. Zbylou část použijeme na talíř při servisu spolu s natěmi.
6. Salátovou okurku nakrájíme na velmi tenké plátky, cca 1 mm, zarolujeme a seřízneme nožem.
Servírování:
Na talíř servírujeme ochucenou zeleninu, plněné ulity šneků, majonézu z estragonu, poté naaranžujeme smažené šneky, bylinky, natě a olej.

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je