Šneci po burgundsku

Šneci po burgundsku
Doba přípravy40 hod
NáročnostStřední
Počet porcí8

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
8tuctů
hlemýžď
750ml
bílé burgundské víno
500ml
vinný ocet
500g
sůl
pepř
200g
mrkev
100g
řapíkatý celer
100g
cibule
svazek bylin (tymián, bobkový list, petržel)
9stroužků
česnek
800g
máslo
150g
šalotka
100g
aro listová petrželka
50g
strouhanka

Postup přípravy

Příprava bylinkového másla:
1. Změklé máslo smícháme s nadrobno nasekanou šalotkou, petrželkou a česnekem. Poté přidáme sůl, pepř a strouhanku a směs uložíme do chladničky.

2. Bylinkové máslo vyjmeme s dostatečným předstihem, aby stačilo změknout.

Příprava hlemýžďů:
1. Živé hlemýždě necháme 24 hodin hladovět, poté je důkladně opláchneme vodou a odstraníme bílou zátku. Poté je naložíme na 10 hodin do směsi soli a octa, následně je očistíme a vaříme ve vroucí vodě 30 minut.

2. Hlemýždě vyjmeme z ulit, odstraníme černé vnitřnosti a znovu je omyjeme. Poté je zhruba 3 hodiny vaříme společně s vínem, cibulí, mrkví, celerem, bylinkami, česnekem, solí a pepřem.

3. Ulity omyjeme, očistíme všechny nečistoty a povaříme 30 minut ve vodě.

4. Vychladlé ulity vytřeme změklým bylinkovým máslem, dovnitř vložíme vařené hlemýždě a pomocí malé lžičky ulity máslem uzavřeme.

5. Pečeme v troubě předehřáté na 150 °C přibližně 25 minut – máslo se v průběhu přípravy nesmí škvařit.
Gastro tip:
O poznání jednodušší variantu představuje nákup předvařených hlemýžďů, které stačí společně s bylinkovým máslem vložit do prázdných ulit (koupených nebo nasbíraných a pečlivě očištěných) a následně zapéct v troubě.
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je