Ústřice s rukolovým pestem, šalotkou a parmazánovou krustou 

Ústřice s rukolovým pestem, šalotkou a parmazánovou krustou
Doba přípravy25 min
NáročnostVelmi lehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
2kg
ústřice Fin De Claire N°1
100g
čerstvá rukola
20g
česnek
10g
piniový ořech
20g
sýr Pecorino
500g
kamenná sůl
100g
extra panenský olivový olej
75g
banánová šalotka
40g
citron
70g
strouhaný parmazán
70g
máslo 82%
25g
bílá cibule
40g
strouhanka z bílého pečiva
20g
listová petržel
100g
pasterizovaný vaječný bílek

Postup přípravy

Příprava pesta (cca 5 minut):
Do vyšší úzké nádoby vložíme omytou rukolu, překrájený oloupaný česnek, piniové oříšky, olivový olej a nastrouhaný sýr. Tyčovým mixérem vymixujeme hladké pyré, které ochutíme solí.
Otevírání ústřic (cca 15 minut):
Ústřicovým nožem otevřeme ústřice, tělo ústřice odkrojíme od zámků ve schránce a obrátíme ji. Případné odštípnuté kousky schránky očistíme štětečkem.
Servírování:
Na tělo ústřice vložíme pesto, které zapečeme pod salamandrem nebo pistolí na crème brûlée.
Příprava šalotky(cca 5 minut):
Oloupanou šalotku nakrájíme najemno a v misce promícháme s citronovou šťávou a olivovým olejem.
Příprava krusty (cca 10 minut):
1. Oloupanou cibuli rozmixujeme na jemné pyré a přeložíme do misky s prosátou strouhankou, strouhaným parmazánem, měkkým máslem a najemno překrájenou petrželí.

2. Vše zpracujeme v pevnou hmotu, kterou vytvarujeme do hranolu o velikosti řezu 2 × 4 cm, zabalíme do potravinové fólie a necháme ztuhnout v chladničce.

3. Před servírováním okrajujeme plátky 5 mm vysoké, přeložíme je na otevřené ústřice a zapečeme pod salamandrem nebo pistolí na crème brûlée.
Příprava podstavce (cca 3 minuty)
V misce našleháme sůl s bílky a ze směsi vytvarujeme lžící noky, na které při servírování přeložíme zapečené ústřice.
Servírování:
1. Na studený talíř přeložíme lžící vytvarovaný nok ze slané hmoty.

2. Na otevřenou, odříznutou a štětečkem očištěnou ústřici položíme plátek parmazánové krusty.

3.Takto připravenou ústřici zapečeme pod salamandrem dozlatova a poté ji přeložíme na připravený podstavec.
makro akademie

makro akademie

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je