Ústřice Killpatrick

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
2000g
Ústřice Fin De Claire N°1120g
anglická slanina100g
worchester75g
citron na šťávu500g
limeta150g
listová petželPostup přípravy
Příprava ústřic (cca 10 minut):
Čerstvé ústřice otevřeme a první vodu slijeme, aby v ní nebyla nečistota. Mušle si vytvoří novou čistou vodu, kterou si slijeme do mističky.
Příprava (cca 15 minut):
1. Slaninu nakrájíme na nudličky o průměru 2 mm, délka cca 15 mm.2. Do ulit k ústřicím vložíme porci worchesteru, nudličky slaniny a vše zakápneme šťávou z citronu.3. Zapékáme v troubě na 220°C cca 3 minuty nebo použijeme opalovačku na creme brűlle.
Servírování:
Zapečené ústřice servírujeme aranžované na talíři. Můžeme doplnit řasami či pečivem.