Vejce Benedikt

Doba přípravy20 min
NáročnostVelmi lehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
20ks
Vejce
10ks
Anglický muffin / brioška
10 plátků (cca 250 g)
Plátky šunky nebo slaniny
30ml
Ocet
5g
Sůl
250g
Máslo
5ks
Žloutky
15ml
Citronová šťáva
dle chuti
Kajenský/bílý pepř

Postup přípravy

Postup:
1. Pošírovaná vejce: Vodu v hrnci osol, přidej ocet a zahřej na cca 90 °C.
Vejce rozklepni do misky a opatrně vlož do vody. Vař 2,5–3 minuty.
Vyjmi děrovanou lžící a nech okapat.

2. Hollandská omáčka: Nad vodní lázní šlehej žloutky s citronovou šťávou.
Postupně přilévej rozpuštěné máslo a šlehej do zhoustnutí. Dochut’ solí a pepřem.

3. Servírování: Muffin rozkroj a opeč. Na spodní část dej šunku/slaninu,
polož vejce a přelij omáčkou. Servíruj ihned, teplé.
Alergeny:
1 (lepek v muffinu), 3 (vejce), 7 (mléko)
Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Další recepty s vepřovým masem

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je