Vejce Benedikt

Co budete potřebovat?
MnožstvíIngredience
20ks
Vejce10ks
Anglický muffin / brioška10 plátků (cca 250 g)
Plátky šunky nebo slaniny30ml
Ocet5g
Sůl250g
Máslo5ks
Žloutky15ml
Citronová šťávadle chuti
Kajenský/bílý pepřPostup přípravy
Postup:
1. Pošírovaná vejce: Vodu v hrnci osol, přidej ocet a zahřej na cca 90 °C.
Vejce rozklepni do misky a opatrně vlož do vody. Vař 2,5–3 minuty.
Vyjmi děrovanou lžící a nech okapat.
2. Hollandská omáčka: Nad vodní lázní šlehej žloutky s citronovou šťávou.
Postupně přilévej rozpuštěné máslo a šlehej do zhoustnutí. Dochut’ solí a pepřem.
3. Servírování: Muffin rozkroj a opeč. Na spodní část dej šunku/slaninu,
polož vejce a přelij omáčkou. Servíruj ihned, teplé.
Vejce rozklepni do misky a opatrně vlož do vody. Vař 2,5–3 minuty.
Vyjmi děrovanou lžící a nech okapat.
2. Hollandská omáčka: Nad vodní lázní šlehej žloutky s citronovou šťávou.
Postupně přilévej rozpuštěné máslo a šlehej do zhoustnutí. Dochut’ solí a pepřem.
3. Servírování: Muffin rozkroj a opeč. Na spodní část dej šunku/slaninu,
polož vejce a přelij omáčkou. Servíruj ihned, teplé.
Alergeny:
1 (lepek v muffinu), 3 (vejce), 7 (mléko)