Caesar salát s pancettou

Caesar salát s pancettou
Doba přípravy30 min
NáročnostLehká
Počet porcí10

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
750g
římský salát
200g
sterilované ančovičky
200g
italská slanina, Pancetta affumicata
180g
parmezán, Parmigiano reggiano 24. měs.
250g
vejce
200g
bílé pečivo - Super sandwich
200g
mléko 1,5%
150g
majonéza
25g
český, čerstvý česnek
1g
celý, černý pepř
2g
kamenná sůl
5g
worchester

Postup přípravy

Krok 1
Připravíme si oloupaný česnek a nastrouhaný parmazán. Do vyšší nádoby nalijeme olivový olej, přidáme majonézu, worchesterovou omáčku, ančovičky, dijonskou hořčici, nastrouhaný parmazán a plátky česneku.
Krok 2
Vše důkladně rozmixujeme ponorným mixérem do hladké konzistence. Hotový dresink dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Krok 3
Římský salát rozebereme na listy, seřízneme konce řapíků a každý pečlivě omyjeme. Italskou slaninu nakrájíme na tenké plátky, které položíme na pečicí papír a v troubě upečeme při 175 °C dokřupava.
Krok 4
Parmazán nakrájíme na hoblinky. Bílé pečivo nakrájíme na kostky, vložíme do pekáče s pečicím papírem a v troubě pečeme na 160 °C dozlatova. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme.
Krok 5
Při servírování opatrně promícháme v misce listy salátu s dresinkem a pak je teprve naaranžujeme na talíř.
Krok 6
Jednotlivé listy prokládáme hoblinami parmazánu, plátky upečené slaniny, ančovičkami a na výseče nakrájeným vejcem.
Krok 7
Naservírovaný salát posypeme krutony z bílého pečiva.
makro akademie

makro akademie

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karta
Salad
Další recepty salátů
Objevte je
Všechny naše recepty
Objevte je
Všechny položky v sortimentu
Objevte je