Jarní chřestový salát s houbami a parmezánem

Jarní chřestový salát s houbami a parmezánem
Doba přípravy20 min
NáročnostLehká
Počet porcí2

Co budete potřebovat?

MnožstvíIngredience
100g
žampiony
50g
šalotka
2
stroužky česneku
rostlinný olej
50ml
balsamico
10ml
kikkoman omáčka
20g
třtinový cukr
2
žloutky
1
lžíce dijonské hořčice
2
lžíce ocet
dle chuti nastrouhaný parmezán
dle chuti sůl
plátky čerstvého chřestu
ředkvičky
kopr
tenké plátky uzeného masa

Postup přípravy

Krok 1
Zelený chřest očistíme, ulámeme dřevnaté konce a blanšírujeme ve vodě se solí cca 3 minuty.
Krok 2
Připravíme si houbový vinagrette: Žampiony, najemno nakrájenou šalotku a stroužky česneku orestujeme na rostlinném oleji.
Krok 3
Přidáme balsamico, Kikkoman omáčku, třtinový cukr a celou směs svaříme.
Krok 4
Dále si nachystáme majonézu s parmezánem: Žloutky, dijonskou hořčici a ocet promícháme, postupně přiléváme rostlinný olej a vyšleháme v majonézu.
Krok 5
Přidáme najemno nastrouhaný parmezán a česnek – dle chuti.
Krok 6
V případě potřeby dochutíme solí. Chřest smícháme s houbovým vinagrette a podáváme společně s majonézou.
Krok 7
Na dozdobení použijeme plátky čerstvého chřestu, ředkviček, žampionů, kopru, případně tenkých plátků uzeného masa.
Mám v kuchyni - Přemek

přemek forejt

Šéfkuchař

Letáky
Aktuální nabídka
Prozkoumejte naše  makro letáky.
Prozkoumat
makro newsletter
Registrace
STAŇTE SE MAKRO ZÁKAZNÍKEM
Staňte se zákazníkem makro  a užívejte si všech výhod
Získat makro kartu
makro karty
Salad
Další recepty salátů

Objevte je
Všechny naše recepty

Objevte je
Všechny položky v sortimentu

Objevte je